Česneková hlíva s těstovinami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hlíva ústřičná cca
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce olej
    • 50
      g uzený špek nebo slanina, jemně pokrájený
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 500
      g těstoviny - široké nudle, mušle, vřetena...
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • drcený kmín - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným česnekem. Nejprve zprudka orestujeme, pak zaklopíme na mírném ohni dusíme do té doby, než se nám odpaří voda z hub. Během dušení občas promícháme a ke konci dušení okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou a osolíme. Během přípravy hlívy si uvaříme těstoviny v osolené vodě dle návodu, které po scezení a okapání promícháme s hlívou a podáváme.
2
Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme přidat smetanu nebo zakysanou smetanu, kterou jsme předem vyndali z ledničky nechali ohřát na pokojovou teplotu.
3
Pokud chceme mít pokrm zcela bezmasý, vynecháme špek a přidáme olej.
4
Pokud se bez masa neobejdeme, můžeme pokrm použít jako přílohu k plátku přírodního masa...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luci
    Luci |

    16. 5. 2016 09:16

    Rychle a vynikajici! Dekuji

  • leonidas21
    leonidas21 |

    15. 1. 2015 02:27

    Vyzkoušeno s trochou klasické smetany, výborné.