Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 82x
2+
4.4 82 Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne 5 1
Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 82x)
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. jiří   01.05.2016 | 20:18 | reagovat | závadný

    když sekaná praskne, tak je lepší !

  2. Ika   06.04.2016 | 20:26 | reagovat | závadný

    ...moje první sekaná <3 a jinou už nedělám :-) Děkuji za skvělý recept!

  3. FoLIK   04.03.2016 | 8:30 | reagovat | závadný

    Je výborná...jednoduchá....dělal jsem jen z vepřového.Moc mi chutná :-P

  4. terka   01.03.2016 | 12:14 | reagovat | závadný

    vynikající dělám ji poměrně často... všem moc chutná <3 <3 <3

  5. kiki   27.02.2016 | 18:49 | reagovat | závadný

    Dělala jsem z vepřového ale moc dobrá.Dokonce ani nepraskla :)

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 21 ... 28 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web