Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 61x
1- 1 5
Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 70
Autor: Recepty
Prohlížejících: 30
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 25
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 61x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Cecetka   07.10.2014 | 13:22 | reagovat | závadný

    naozaj sa nerozpadla, plnila som ju mrkvou a vajcom, je super chutna ;-)

  2. Sasha   09.07.2014 | 18:25 | reagovat | závadný

    Ja delala jen ze 100% britskeho hoveziho, kapku oleje jsem dala, vysledek vyborny, krasne krupe, chutna skvele. Dekuji za recept

  3. Miroslavas   19.06.2014 | 21:21 | reagovat | závadný

    Skvělý recept, chuťovka.
    Pekáček jsem nepotřela olejem, do pekáče jsem dala jenom vodu.
    :-) :-) :-)

  4. lenka   10.05.2014 | 16:45 | reagovat | závadný

    Sekanou jsem prave vytahla z trouby a jestli bude chutnat jak vypada, tak je to super. 8-)

  5. renata   07.05.2014 | 14:39 | reagovat | závadný

    My už tu sekanou zrovna děláme v troubě takže jsem zvědavá jak to potom bude vypadat. Ale já doufám,že se nám sekaná povede. Vždytˇ taková práce s tím byla tak ještě,aby se to nepovedlo.

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 16 ... 21 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X