Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 78x
2+
4.44 78 Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne 5 1
Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 78x)
Cuketovo-kedlubnové komínky Očista pro zimní dny Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. adriannka   23.01.2016 | 20:17 | reagovat | závadný

    hmmmmm.....naprostá pravda nejlepší na světě <3 miluju ji :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  2. Zbyněk   19.01.2016 | 20:49 | reagovat | závadný

    Mléko nebo ne, ale každopádně je moooc dobrá.... :-)

  3. Golet   31.10.2015 | 14:34 | reagovat | závadný

    Dobrá sekaná, jenom doba pečení v receptu hrubě nesedí. Po 10 minutách na 200° a 45 minutách na 150° stále neměla kůrku. Reálněji bych to viděl spíš tak na 1,5 h a v závěru možná přepnout troubu na "gril".

  4. Kochl   25.08.2015 | 23:38 | reagovat | závadný

    maso ( hovězí 1/2 vepř.1/2),česnek, cibuli, majoránku,umelu na mlýnku 2x.
    2 celá vejce a 1 žloutek rozešlehám se solí, trochou zázvoru a pepře.
    toto vše pak rukama promíchánm, přidám trochu mléka,
    pak 2-3 lžíce studené vody nebo mléka. Hnětu, je-li vše řídké přisypávám opatrně po lžících domácí strouhanku a cca 5 dkg uzeného špeku na drobné kostičky.a ZASE HNĚTU AŽ VŠE ZTUHNE. Pak utvořím mokrýma rukama šišku a nechám asi 10-20 min. odpočinout.
    Na dno pekáčku dám několik špejlí (4-6) podleji 4 lžicemi oleje a položím šišku. přidám 10 lžic vody,
    celou sekanou potřu zbylým bílkem rozšlehaným ve studené vodě.Pekáček přiklopím a dám do trouby, kterou předem asi 10 min rozpálím na 200 st.C. Nechám péci 30 min. bez otevírání. Pak kontrola, podlévání vodou, po 1 hod.odklopím a dopékám až se vytvoří po střídavé polévaní výpekem tmavě zlatavá kůrka.

  5. Victoria   24.07.2015 | 20:50 | reagovat | závadný

    Muze mi nekdo prosim poradit kolik mleka mam pouzit?

    1. Sekačkový specialista   12.08.2015 | 19:21 | reagovat | závadný

      Tolik co rohlíky vypijí. Zbytek slej.

    2. Babička   26.08.2015 | 14:24 | reagovat | závadný

      Do sekané se v žádném případě mléko nedává !!
      Pokud je tuhá, přilijeme trochu vody a to opravdu jenom trochu,neboť je důležité,aby konzistence byla taková,že bude držet tvar šišky!
      ( přidáním mléka se podporuje zkysnutí vyráběného produktu )

      1. honziiik   01.09.2015 | 13:19 | reagovat | závadný

        Nevím proč by ne mléko? Tepelnou úpravou se proces zkysnutí zničí...

      2. Snilek   11.09.2015 | 8:13 | reagovat | závadný

        Zkysnout nestačí, jen se po ní zapráší :-)

      3. Petr   18.09.2015 | 11:41 | reagovat | závadný

        Nesmysl, VŽDY se dává žemle, namočená v mléce. Po upečení vydrží tak do odpoledne, kdy by to asi tak zkyslo ?

    3. markéta   01.10.2015 | 17:51 | reagovat | závadný

      Dávám smetanu, asi deci na půl kila, nikdy mi nezkysla, promíchám, nechám 1/2 - 1 hod stát, a pak mám sekanou šťavnatou, nedávám ani rohlíky, jen vejce a koření, no a smetanu. Někdy zbytek sýru.

1 2 3 4 ... 8 ... 14 ... 21 ... 27 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web