Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 145 x
2+
4.21 145 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 145x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Milada   18.11.2016 | 10:50 | reagovat | závadný

    Moje známá - výborná kuchařka - mi doporučila dát do "těsta(masa) jemně nastrouhaný brambor(ne moc velký) a lžičku sladké papriky. Vřele doporučuji, opravdu to stojí zato. :-)

  2. Jirka   17.11.2016 | 17:45 | reagovat | závadný

    Sekaná bylo naše první "větší" jídlo, co jsme dělali v novém bytě, který jsme získali po svadbě. Jednak jsme špatně odhadli množství, takže po pomletí a smíchání všeho byla veliká šiška na pekáčku a ještě kopec karbanátků, takže bylo co jíst celý týden a ještě občas i večeře. Nám to nevadilo, protože jsme byli mladí a báječně se povedla, horší bylo, že jsme odpoledne při mytí nádobí nenašli děrované kolečko z mlýnku na maso. Prohledali jsme kuchyň, odpadkový koš, pak i celý byt a nic. Děti jsme ještě neměli, takže - haha - kolečko je zapečené v sekané. Opatrně jsme vždy krájeli plátky no a nebylo. Už jsme ho nenašli. Po letech jsme se stěhovali a vzpoměli si na něj při vyklízení bytu a kuchyně. A nic. Prázdná kuchyň bez nábytku, ostatní pokoje holé a kolečko nikde. Holt jsou věci mezi nebem a zemí ...

  3. kamilio   10.11.2016 | 19:38 | reagovat | závadný

    Klasický dobrý recept. Proti praskání je také dobré nejdříve do masa dobře zapracovat asi 1,5 dcl studené vody. :-)

  4. Tomas   03.11.2016 | 10:48 | reagovat | závadný

    ...samochvála smrdí - název. Aby nepraskla tak se po zatažení párkrát (podle délky šišky) propíchne hluboko masovou vidličkou. Šťáva tak může snadno vytékat. 8-)
    Jinak dle ingrediencí - musí být dobrá. Dělám ji stejně.

  5. Yvetta   07.10.2016 | 19:16 | reagovat | závadný

    je naozaj vyborna a ja do rolady este zrolujem 5 varenych vajec, vsetkym velmi chuti, dik za recept :-)

1 2 3 4 ... 8 ... 16 ... 23 ... 30 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web