Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 108 x
2+
4.24 108 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 108x)
Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Jana   25.09.2016 | 22:37 | reagovat | závadný

    Kmín nepatří do této sekané.

  2. Maky   07.09.2016 | 19:41 | reagovat | závadný

    Děkuji vynálezci, dělala jsem sekačku poprvé a je luxusní. Vůbec nepraskla. Akorát vůbec nesedí doba pečení..pekla se přes hodinu a půl, přestože jsem dodržela udanou teplotu.

    1. Marie   25.09.2016 | 22:34 | reagovat | závadný

      Tuto sekanou děláme stále, takto vařili i naše babičky. Staročeská jídla jsou nejlepší. :-)

  3. Ota   29.08.2016 | 12:01 | reagovat | závadný

    Nikdy mi sekaná nepraskla až teď podle tohoto receptu a to jsem si dal záležet, ale na chuti se nic nezměnilo přitom jí dělám podobně .Teda co se týče ingrediencí ty teploty tak nedělám.

  4. jiří   01.05.2016 | 20:18 | reagovat | závadný

    když sekaná praskne, tak je lepší !

  5. Ika   06.04.2016 | 20:26 | reagovat | závadný

    ...moje první sekaná <3 a jinou už nedělám :-) Děkuji za skvělý recept!

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 22 ... 29 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny
Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína. Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína.
Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní! Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web