Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 63x
1- 1 5
Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 63x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Hanca   13.01.2015 | 20:13 | reagovat | závadný

    Tak sekanou, kterou jsem doposud delala nebyla moc dobra. Dnes jsem ji udelala podle tohodle receptu a lepsi sekanou jsem v zivote nejedla
    <3 Nikdy jsem totiz nedavala rohliky s mlekem. Vyborna, luxusni, nejlepsi. Dekuju za recept. Uz nebudu delat jinou. <3

  2. houmr74   20.12.2014 | 12:38 | reagovat | závadný

    Nedá mi to a musím napsat ohledně času a teplotě pečení. Podle mě jsou značně podhodnocené. Až do dneška jsme pekli ve staré troubě, takže jsme to přičítali tomu. Dnes má ale preniéru :-) nová trouba, nastavil jsem teplotu a čas dle receptu, a musím konstatovat, že neí možné při 150 stupních sekanou upéct. Dle mé zkušenosti tak 200 stupňů a hodina.Jinak chuťově výborná :-)

  3. Verča   29.11.2014 | 12:34 | reagovat | závadný

    Je nutné sekanou přikrýt vrchním díle pekáčku? nebo stačí bez něj? :-) Mám jen spodní část :D Díky

  4. M   19.11.2014 | 11:18 | reagovat | závadný

    Dělám ji pokáždé podle toho receptu a pokaždé je výborná <3

  5. Pitw   13.11.2014 | 13:51 | reagovat | závadný

    tento recept nemá opravdu chybu, sekaná je perfektní!! a to jsem jí léta moc nemusela, dokud jsem neobjevila tento recept :-P

1 2 3 4 ... 6 ... 12 ... 17 ... 22 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X