Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 65x
1- 1 5
Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 65x)
Grilované jehněčí kotletky se salátem Tipy na dobroty na váš rošt Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Standa   24.04.2015 | 11:07 | reagovat | závadný

    dobrý recept, je vhodné přidat i několik lžic plnotučné hořčice

  2. konrade   15.04.2015 | 8:39 | reagovat | závadný

    Já dávám do sekané cibulku, kterou nechám zesklovatět na lžíci sádla. Pro vytvarování si na ruce kápnu trošku oleje a pořádně "upěchuji" :-) . Jinak je hrozně důležitá kvalita masa - od té doby, co jsem si v Albertu koupila mleté maso ála polotovar z polotovaru, který mi při vyndání z vaničky protekl mezi prsty, melu maso sama. Je to nesrovnatelná chuť pokrmu a víte co jíte ;-)

  3. Janča   11.04.2015 | 20:52 | reagovat | závadný

    Právě peču, zatím v poho.Jsem zvědavá na výsledek ;-)

  4. honzik   06.04.2015 | 11:22 | reagovat | závadný

    Vzdy namocit ruce do vlazne vody a sisku pomalu utahovat, dokud neni hladka....nahoze trosku zplostit , spise zlabecek , aby se tam drzela lepe voda...nikdy nepraskne.Vzdy zalezi na tom jak je utahla <3

  5. Terezka   31.03.2015 | 13:11 | reagovat | závadný

    Výborná sekaná. Zkusila jsem povrch potřít jedním bílkem a nepraskla. :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 18 ... 24 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X