Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 91 x
2+
4.35 91 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 91x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Ota   29.08.2016 | 12:01 | reagovat | závadný

    Nikdy mi sekaná nepraskla až teď podle tohoto receptu a to jsem si dal záležet, ale na chuti se nic nezměnilo přitom jí dělám podobně .Teda co se týče ingrediencí ty teploty tak nedělám.

  2. jiří   01.05.2016 | 20:18 | reagovat | závadný

    když sekaná praskne, tak je lepší !

  3. Ika   06.04.2016 | 20:26 | reagovat | závadný

    ...moje první sekaná <3 a jinou už nedělám :-) Děkuji za skvělý recept!

  4. FoLIK   04.03.2016 | 8:30 | reagovat | závadný

    Je výborná...jednoduchá....dělal jsem jen z vepřového.Moc mi chutná :-P

  5. terka   01.03.2016 | 12:14 | reagovat | závadný

    vynikající dělám ji poměrně často... všem moc chutná <3 <3 <3

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 21 ... 28 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí 10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí
Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko
Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak! Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web