Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 59x
1- 1 5
Autor: SabinkaB

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Středně obtížné
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 59x)
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Petr   15.04.2014 | 15:49 | reagovat | závadný

    Tak nevím co jsem udělal špatně. Nakrájené rohlíky jsem zalil vlažným mlékem. Nasypal do toho snad kilo mouky a strouhanky, ale jaksi to pořád nechtělo držet tvar. Ztěží jsem to (namočenýma) rukama dostal z mísy a na pekáči mi to udělalo takový blob. Teď je to v troubě tak nevím co z toho bude.

    1. Marie   16.04.2014 | 6:50 | reagovat | závadný

      :-D Mám podobnou zkušenost. Už jsem to vyndala z trouby a nevypadá to jako na obrázku teda :-D

  2. Dany   11.04.2014 | 13:54 | reagovat | závadný

    ja robím sekanku tak, že ide do nej na 1,5 kg mäsa 8-10 vajíčok. Najprv sa dá do rozšľahaných vajec na kocky nakrájané rožky, aby pekne nasiakli a potom sa to pridá k mäsu. Do mäsa dám na kocky nakrájanú domácu údenú slaninu, veľa roztlačeného cesnaku, majoránku, čierne korenie,trochu vegety (pozor je slaná), na drobno nakrájanú cibuľu (1-2). Potom sa to všetko poriadne prehnetie rukami a spoji do podlhovastého bochníka. Podlejem trošku vody a dám piecť. Je úplne suprová !!!!!!!!!!!!!

  3. Lendicz   25.03.2014 | 18:13 | reagovat | závadný

    "potom v ingrediencích je cibule ale už tam nikde potom dále v receptu neni co sní mám dělat "

    Taky si dovolím jeden rejpanec: co by asi mohlo být "dále přidáme všechny ingredience..."? :-\

  4. marek   14.03.2014 | 22:55 | reagovat | závadný

    Dobrej recept ale je to napsaný blbě v ingrediencích chybí mouka ale v pokynech je zasypejte moukou :)) potom v ingrediencích je cibule ale už tam nikde potom dále v receptu neni co sní mám dělat :) :D to sem si jen tak chtěl rejpnout ale jinak super :DD

  5. zdeňka s.   18.02.2014 | 21:00 | reagovat | závadný

    Vůbec jsem nevěděla,že dělám 30 roků "nejlepší sekanou na světě" :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X