Autor:

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Rohlík 2 ks
Mléko  
Cibule
menší
2 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Česnek 4 stroužek
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 108 x
2+
4.24 108 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Komentáře

  1. Milada   18.11.2016 | 10:50 | reagovat |

    Moje známá - výborná kuchařka - mi doporučila dát do "těsta(masa) jemně nastrouhaný brambor(ne moc velký) a lžičku sladké papriky. Vřele doporučuji, opravdu to stojí zato. :-)

  2. Jirka   17.11.2016 | 17:45 | reagovat |

    Sekaná bylo naše první "větší" jídlo, co jsme dělali v novém bytě, který jsme získali po svadbě. Jednak jsme špatně odhadli množství, takže po pomletí a smíchání všeho byla veliká šiška na pekáčku a ještě kopec karbanátků, takže bylo co jíst celý týden a ještě občas i večeře. Nám to nevadilo, protože jsme byli mladí a báječně se povedla, horší bylo, že jsme odpoledne při mytí nádobí nenašli děrované kolečko z mlýnku na maso. Prohledali jsme kuchyň, odpadkový koš, pak i celý byt a nic. Děti jsme ještě neměli, takže - haha - kolečko je zapečené v sekané. Opatrně jsme vždy krájeli plátky no a nebylo. Už jsme ho nenašli. Po letech jsme se stěhovali a vzpoměli si na něj při vyklízení bytu a kuchyně. A nic. Prázdná kuchyň bez nábytku, ostatní pokoje holé a kolečko nikde. Holt jsou věci mezi nebem a zemí ...

    1. Babáček   06.01.2017 | 15:01 | reagovat |

      Napadlo mne, že jste to kolečko z mlýnku asi snědli při ochutnávání těsta před pečením. To víte, hlad je hlad. :-)

  3. kamilio   10.11.2016 | 19:38 | reagovat |

    Klasický dobrý recept. Proti praskání je také dobré nejdříve do masa dobře zapracovat asi 1,5 dcl studené vody. :-)

  4. Tomas   03.11.2016 | 10:48 | reagovat |

    ...samochvála smrdí - název. Aby nepraskla tak se po zatažení párkrát (podle délky šišky) propíchne hluboko masovou vidličkou. Šťáva tak může snadno vytékat. 8-)
    Jinak dle ingrediencí - musí být dobrá. Dělám ji stejně.

  5. Yvetta   07.10.2016 | 19:16 | reagovat |

    je naozaj vyborna a ja do rolady este zrolujem 5 varenych vajec, vsetkym velmi chuti, dik za recept :-)

1 2 3 4 ... 8 ... 16 ... 23 ... 30 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web