Nejlepší svatomartinská husa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
5 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks husa
    • 1
      ks houska
    • sůl
    • kmín
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Husu ze všech stran - i zevnitř - nasolte, pokmínujte a zevnitř potřete majoránkou.
2
Dovnitř vožte jednu housku. Husu položte prsy dolů do pekáče (ideálně na mřížku) a podlijte 200 ml vody. Pečte ji asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C, pak teplotu stáhnětě na 160°C a pečte další asi 3 hodiny dorůžova. Zhruba po první 1,5 hodině pečení otočte husu prsíčky nahoru.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.