Autor:

Klasická vánoční štóla

Střední
Ingredience
Droždí 1/2 kostka
Cukr 80 g
Mléko 125 ml
Polohrubá mouka 500 g
Máslo
rozpištěné
240 g
Sůl 1/2 lžička
Mandle
sekané
50 g
Oranžát
pokrájený
50 g
Citronát
pokrájený
50 g
Sultánky 125 g
Rozinky 125 g
Citronová kůra 1/2 lžička
Klasická vánoční štóla

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl, citronovou kůru a zbylý cukr. Přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout asi 1 hodinu. Vmícháme mandle, citronát, oranžát, sultánky a korintky. Necháme znovu kynout jednu hodinu. Předehřejeme troubu na 200 °C.

Z těsta vytvoříme oválný bochníček. Válečkem na nudle vytlačíme prohlubeň a překlopíme do ní polovinu těsta. Pečeme asi 60 minut. Horkou štólu pokapeme rozpuštěným máslem a poprášíme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Klasická vánoční štóla

Komentáře

  1. lenka   27.03.2013 | 6:00 | reagovat | závadný

    Prosím na kolik stupnů se peče?a na jaký program?

  2. janina   14.12.2011 | 9:05 | reagovat | závadný

    Dobré, zkusím, ale žloutky se nedávají ?

  3. jmuell1   13.11.2010 | 12:39 | reagovat | závadný

    Mohu jedině doporučit. Je skutečně výborná!

  4. Gabriela B   30.11.2005 | 15:26 | reagovat | závadný

    Já ji většinou peču dva týdny před Vánocema. Zabalenou v alobalu ji uchovávám v chladu. (zamčenou). Hezky se rozleží, zvláční a získá svou plnou vůni. Určitě vydrží 2-3 týdny.

  5. Melánia Fialová   30.11.2005 | 10:38 | reagovat | závadný

    Ako sa má táto štóla uskladňovať a koľko vydrží ? Viem, že štóly s prísadou tvarohu vydržia v chlade 2-3 týždne, zatiaľ sa tam všetky voňavé ingrediencie dobre rozložia a štóla je tak voňavá a vytvára tú správnu vianočnú atmosféru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web