Sirup z rybízové šťávy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Lily9

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg rybíz
    • 1,5
      kg cukr
    • 10
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme.
2
2. Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno
3
3. Čistou šťávu (1 litr) nalijeme do široké smaltované nádoby, postavíme na sporák a během zahřívání přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil, přidáme kyselinu citronovou a hned odstavíme z tepla, protože při delším vaření by sirup zrosolovatěl.
4
4. Pak ho naplníme do omytých, ohřátých láhví, dobře uzavřeme a skladujeme na tmavém, chladném a suchém místě.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • PetraS
    PetraS |

    20. 7. 2016 15:44

    Tak mám skvělý rosol v láhvích od vína, a nějak nevím jak ho dostanu ven ;-) A to jsem fakt nechala jen do bodu varu ....

  • Terka
    Terka |

    11. 11. 2015 21:09

    Vyzkoušela jsem ho udělat pro děti a musím říct, že byl moc chutnej, já odšťavuji moc často, pokud vy taky tak mužu jen doporučovat skvělý odšťavňovač o všechny moje nápady a recepty zvládá https://www.eujuicers.cz/odstavnovac-oscar-da-1200-bila a musím i teď říct, že jsem málem s receptem skončila u čerstv´ribízové šťávy :D