Autor:

Sirup z rybízové šťávy

Ingredience
Rybíz 1,5 kg
Cukr 1,5 kg
Kyselina citronová 10 g

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

1. Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme.
2. Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno
3. Čistou šťávu (1 litr) nalijeme do široké smaltované nádoby, postavíme na sporák a během zahřívání přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil, přidáme kyselinu citronovou a hned odstavíme z tepla, protože při delším vaření by sirup zrosolovatěl.
4. Pak ho naplníme do omytých, ohřátých láhví, dobře uzavřeme a skladujeme na tmavém, chladném a suchém místě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Sirup z rybízové šťávy

Komentáře

  1. PetraS   20.07.2016 | 15:44 | reagovat |

    Tak mám skvělý rosol v láhvích od vína, a nějak nevím jak ho dostanu ven ;-) A to jsem fakt nechala jen do bodu varu ....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web