Autor:

Sirup z rybízové šťávy

Ingredience
Rybíz 1,5 kg
Cukr 1,5 kg
Kyselina citronová 10 g

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

1. Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme.
2. Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno
3. Čistou šťávu (1 litr) nalijeme do široké smaltované nádoby, postavíme na sporák a během zahřívání přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil, přidáme kyselinu citronovou a hned odstavíme z tepla, protože při delším vaření by sirup zrosolovatěl.
4. Pak ho naplníme do omytých, ohřátých láhví, dobře uzavřeme a skladujeme na tmavém, chladném a suchém místě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Sirup z rybízové šťávy

Komentáře

  1. PetraS   20.07.2016 | 15:44 | reagovat |

    Tak mám skvělý rosol v láhvích od vína, a nějak nevím jak ho dostanu ven ;-) A to jsem fakt nechala jen do bodu varu ....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web