Domácí nugát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Elisa212

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g sušené mléko polotučné
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
    • kakao na vaření
    • tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
* máslo necháme povolit (popřípadě použijeme mikrovlnku)
2
* smícháme sušené mléko, cukr
3
* přidáme máslo a hněteme, dokud nevznikne jednotná hmota (lehce se to bude drobit, ale až se máslo správně ohřeje, tak hmotu sjednotí)
4
* hmotu rozdělíme na 2 části
5
* do jedné části přidáme kakao (pro obarvení i chuť)
6
* obě části hmoty rozválíme na stejné rozměry (obdélník, kruh, srdce - je to na Vaší fantazii) a položíme na sebe
7
* závěrem si rozehřejeme čokoládu a potřeme náš nugát
8
* necháme v ledničce pár hodin ztuhnout
9
* následně můžeme nugát ještě dozdobit
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janullka86
    janullka86 |

    16. 11. 2014 18:35

    také hledám ořechy... :-\

  • jmuell1
    jmuell1 |

    3. 1. 2014 10:48

    Dělala jsem bílý i kakaový a používala jsem jako výplň do čokoládových bonbónků. Do bílé čokolády tmavý a do hnědé světlý. Možná to není úplně domácí nugát (pro detailisty, co si mají radši koupit nugátovou bonboniéru), ale je to moc dobré. Určitě to budu dělat znovu. Takže v mé kuchyni si to místo najde. Syn a zeť mají moc rádi sladké. ;)

  • Nugátová
    Nugátová |

    5. 10. 2013 15:59

    Ehm, já myslela , že nugát má v sobě arašídy nebo lískové ořechy, kam se poděly? Nebo špatně chápu definici nugátu :-\ (Nejsem cukrářka, takže tu možnost nevylučuju)