Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 35x
1
4.89 35 Domácí nudle do polévky 5 1
Autor:

Domácí nudle do polévky

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Hrubá mouka  
Vejce 1 ks
Sůl  
Voda  
Domácí nudle do polévky

Postup přípravy:

Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou.

Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout (5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3 - 4 cm široké, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.

Použít je můžeme okamžitě do polévkových vývarů nebo je necháme rozložené na utěrce (vále) uschnout (aby se neslepily), pak je můžeme uložit do krabičky a použít třeba za 14 dní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 35x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Domácí nudle do polévky

Komentáře

  1. Eva Nachmanova   10.01.2016 | 11:08 | reagovat | závadný

    Nudlicky jako od moji babicky <3 . Babiciny nudle se daji dokonce i koupit v ruznych velikostech, nejsou spatne, ale tady ty jsou lepsi <3 .

  2. Nina   02.09.2015 | 20:26 | reagovat | závadný

    Přítel ocenil hlavně mojí snahu a mně hlavně chutnaly víc než vlasové nudle, které do druhého dne v polévce nestojí za nic a spíš jí zkazí a zakalý.

  3. Válková   22.03.2015 | 19:05 | reagovat | závadný

    Dělám je stejně a vždycky do foroty. Je to výhoda šáhnout do sklenice a jenom je nasypat do vývaru.

  4. Irena Bloudilová   09.01.2014 | 12:06 | reagovat | závadný

    Výborné, domácí nudle ocení snad každý. Když se mi nechce válet, tak těsto nastrouhám a když se placky nechají zaschnout aby se neslepily, ale zůstaly poddajné, tak i to válení a krájení není tak namáhavé.

  5. markéta   02.01.2014 | 11:01 | reagovat | závadný

    Také dělám z polohrubé mouky. Dostala jsem od ježíška strojek na těstoviny, kde byl tento recept na klasické nudlové těsto: 300 g polohrubé mouky, 3 vejce, 3 lžíce studené vody a špetka soli. Už jsem 2x zkoušela, s těstem se hezky pracuje a připadá mi, že nudličky se v polévce tak nerozváří jako z hrubé mouky (jsou "na zkus"). Akorát to množství je trochu megalomanské - už mám nudle tak na půl roku předem :D.

    1. Daniela   05.03.2014 | 10:34 | reagovat | závadný

      Mohu se Vás prosím zeptat, jaký strojek jste dostala? Ráda bych si také nějaký pořídila a když tam jsou i recepty, to by se mi moc líbilo...... jste s ním spokojená? Jdou s ním vytvořit i ravioli? děkuji

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Rajčata od A do Z: Jak na to, aby neuhnívala a měla plnou, sladkou chuť Rajčata od A do Z: Jak na to, aby neuhnívala a měla plnou, sladkou chuť
Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je! Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je!
Nejšílenější plavky světa! Podívejte se na modely, které se nepovedly! Nejšílenější plavky světa! Podívejte se na modely, které se nepovedly!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web