Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 35x
1
4.89 35 Domácí nudle do polévky 5 1
Autor:

Domácí nudle do polévky

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Hrubá mouka  
Vejce 1 ks
Sůl  
Voda  
Domácí nudle do polévky

Postup přípravy:

Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou.

Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout (5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3 - 4 cm široké, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.

Použít je můžeme okamžitě do polévkových vývarů nebo je necháme rozložené na utěrce (vále) uschnout (aby se neslepily), pak je můžeme uložit do krabičky a použít třeba za 14 dní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 35x)
Reklama
Domácí nudle krok za krokem (4.) Domácí nudle krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Domácí nudle do polévky

Komentáře

  1. Eva Nachmanova   10.01.2016 | 11:08 | reagovat | závadný

    Nudlicky jako od moji babicky <3 . Babiciny nudle se daji dokonce i koupit v ruznych velikostech, nejsou spatne, ale tady ty jsou lepsi <3 .

  2. Jarda   24.11.2015 | 18:24 | reagovat | závadný

    Jen blazen si prida do testa sul. Hotove nudle potom tahnou vodu a vlhnou !
    8-)

    1. Patrik   16.01.2016 | 17:05 | reagovat | závadný

      Jen blázen si myslí, že špetka soli táhne vodu, notabene v uzavřené krabičce, sklenici bo jiný pixle 8-)

  3. Nina   02.09.2015 | 20:26 | reagovat | závadný

    Přítel ocenil hlavně mojí snahu a mně hlavně chutnaly víc než vlasové nudle, které do druhého dne v polévce nestojí za nic a spíš jí zkazí a zakalý.

  4. Válková   22.03.2015 | 19:05 | reagovat | závadný

    Dělám je stejně a vždycky do foroty. Je to výhoda šáhnout do sklenice a jenom je nasypat do vývaru.

  5. Irena Bloudilová   09.01.2014 | 12:06 | reagovat | závadný

    Výborné, domácí nudle ocení snad každý. Když se mi nechce válet, tak těsto nastrouhám a když se placky nechají zaschnout aby se neslepily, ale zůstaly poddajné, tak i to válení a krájení není tak namáhavé.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web