Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 35x
1 1 5
Autor:

Domácí nudle do polévky

20 minut
Snadné
Ingredience
Hrubá mouka  
Vejce 1 ks
Sůl  
Voda  
Domácí nudle do polévky

Postup přípravy:

Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou.

Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout (5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3 - 4 cm široké, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.

Použít je můžeme okamžitě do polévkových vývarů nebo je necháme rozložené na utěrce (vále) uschnout (aby se neslepily), pak je můžeme uložit do krabičky a použít třeba za 14 dní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 35x)
Reklama
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Domácí nudle do polévky

Komentáře

  1. Irena Bloudilová   09.01.2014 | 12:06 | reagovat | závadný

    Výborné, domácí nudle ocení snad každý. Když se mi nechce válet, tak těsto nastrouhám a když se placky nechají zaschnout aby se neslepily, ale zůstaly poddajné, tak i to válení a krájení není tak namáhavé.

  2. markéta   02.01.2014 | 11:01 | reagovat | závadný

    Také dělám z polohrubé mouky. Dostala jsem od ježíška strojek na těstoviny, kde byl tento recept na klasické nudlové těsto: 300 g polohrubé mouky, 3 vejce, 3 lžíce studené vody a špetka soli. Už jsem 2x zkoušela, s těstem se hezky pracuje a připadá mi, že nudličky se v polévce tak nerozváří jako z hrubé mouky (jsou "na zkus"). Akorát to množství je trochu megalomanské - už mám nudle tak na půl roku předem :D.

    1. Daniela   05.03.2014 | 10:34 | reagovat | závadný

      Mohu se Vás prosím zeptat, jaký strojek jste dostala? Ráda bych si také nějaký pořídila a když tam jsou i recepty, to by se mi moc líbilo...... jste s ním spokojená? Jdou s ním vytvořit i ravioli? děkuji

  3. Moravanda   01.01.2014 | 12:49 | reagovat | závadný

    Zdravím.
    Vážně se přikláním k jiné mouce. Z té hrubé je to dost pracné, příště dám polohrubou.

  4. Lenka   18.10.2013 | 22:36 | reagovat | závadný

    doporučuju dělat těsto z hladké mouky. :-) Sama to tak dělám a je to těsto s kterým se dobře pracuje a nelepí se.Zrovna dnes jsem dělala 8-) AAkorát to vyválet je fakt trochu náročnější :-(

  5. zuza   15.09.2013 | 16:24 | reagovat | závadný

    No pokud se chcete vyhnout valeni, da se testo nastrouhat :) nudlicky jsou sice kratke, ale chut to nezmeni .)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X