Horké maliny

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g maliny čerstvé nebo mražené
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 50
      g máslo
    • 1
      dl griotka
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavnul. K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme. Přidáme čerstvou citronovou šťávou a ohříváme, dokud nejsou maliny horké. Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Tommy Howinday
    Tommy Howinday |

    3. 7. 2016 17:43

    Kdybych si tak přečetl komentáře pod receptem :-) Šťáva z jednoho citronu je fakt moc. Takový škleb jsem dlouho nevytvořil. A to malin bylo asi kilo. Rozhodně se nesnazte utáhnout tu kyselost pomocí cukru :-! To mě taky malém zabilo. A kyselost zůstala. Nejlepší je nasypat tam trochu jedlé sody. Pěkně se to zneutralizuje. Ale ta sladkost tam prostě zůstane. Od těch dob už cukr nechci vidět. Zredil jsem to mlékem a udělal si z toho parádní koktejl. To je vše, co se s tím dalo udělat. Takže citron a cukr bacha! ;-)

  • robert
    robert |

    4. 3. 2016 13:11

    jsem rád, že nemusím běžet pro griotku :-)

  • Nikyss
    Nikyss |

    21. 12. 2014 15:16

    Super recept.. citrónu stačí pár kapek.. ale citronku ee, rač citrón.. griotka být ani nemusí, ani nic jiného, zbytečně drahé :) jinak opravdu vynikající ;)

  • vw
    vw |

    20. 7. 2014 17:51

    Recept dobrý, jenom dvě lžíce citronu je moc (citronku nebrat). Zvlášť když jsou maliny kyselší. Griotku můžete nahradit dobrou slivovicí, je to taky dobré.

  • aaa26
    aaa26 |

    1. 1. 2014 12:23

    :-S <:-) <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-)