Autor:

Koule ze Salka

Snadné
Ingredience
Salko slazené 1 ks
Dětské piškoty
rozdrcené
150 g
Ořechy
100-150 g umletých
150 g
Máslo 150 g
Hnědý rum 1,5 lžíce
Čokoláda na vaření
nahrubo nastrouhané
100 g
Koule ze Salka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Salko si uvaříme v plechovce 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Poté přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme ještě piškoty, pokud by bylo tuhé, přidáme malinko smetanu nebo mléko. Potom tvoříme kuličky, které obalujeme v ořechách, čokoládě či barevné rýži.

Velice jednoduché a dobré!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.67 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)
Reklama
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Koule ze Salka

Komentáře

  1. vlazy   08.12.2015 | 0:45 | reagovat | závadný

    Tento recept možná vyzkouším. Vypadá docela dobře. Příliš se mi ale nechce vařit až 2 hodiny to salko. Napadá mne proto jestli by se na to nedalo použít už hotové karamelové salko (http://www.tatramleko.cz/editor/image/produkty1/obrazek_143.png). Nezkoušel jste to už někdo nebo jaký máte kdo na to názor? Sice nevím jaké to karamelové salko v té plechovce je, ale proč karamelizovat něco co se dá zkaramelizované koupit?

    1. Jana   08.12.2015 | 12:34 | reagovat | závadný

      V r.2005 karamelové salko ještě nebylo a proto se vařilo 2 hodiny aby bylo takové jako o něm píšete.

      1. vlazy   08.12.2015 | 14:00 | reagovat | závadný

        Chápu, že kdysi karamelové salko se asi nevyrábělo. Mne ale zajímá jestli to prodávané karamelové salko v plechovce je stejné nebo podobné tomu 2 hodiny vařenému a jestli se dá stejně dobře použít na tento recept. Asi ano, ale raději se na to ptám abych zbytečně nedělal něco co se pak příliš nepovede. Má s tím někdo konkrétní zkušenost?

        1. recepty73   09.12.2015 | 7:21 | reagovat | závadný

          ...řekl bych, že je možná o něco řidší než to kupované, ale chutí podobné tomu doma připravenému určitě je ...v postupu je napsané, že se podle hustoty dají přidat piškoty, tak bych se toho nebál ...místo piškot se dají použít také nepovedené pečené rozdrcené nebo rozmixované kousky cukroví, perníčků, odkrojky z medovníku nebo kávovníku...

    2. vlazy   20.12.2015 | 19:56 | reagovat | závadný

      Tak jsem to vyzkoušel a koule jsou dobré. Použil jsem hotové karamelové salko. Těch piškotů je ale třeba o dost více, asi jednou tolik, jinak je to řídké a lepí se to. Já jsem přidal i trochu strouhaného kokosu. Toho rumu je také dobré dát trochu více. Jinak recept mi připadá být dost nepřesně napsaný. Není zcela zřejmé jestli ty ořechy a čokoláda patří do těsta a nebo jsou určené pouze na obalování o čemž svědčí i některé dotazy ohledně toho zde v komentářích. Já jsem to dal vše do těsta a obaloval jsem v mletých ořecháh.

  2. silvik T.   28.01.2015 | 10:02 | reagovat | závadný

    Dobré,ale žádný šlágr to neni.

  3. Pavla   21.12.2014 | 22:08 | reagovat | závadný

    Chci se zeptat, jak e má vařit to Salko, otevřené a občas promíchat, úplně zavřené, nebo s dirkou? Zkoušela jsem jedno vařit a dělají se mi v něm hrudky... :-(

  4. Petra.8-7   27.11.2014 | 8:43 | reagovat | závadný

    Recept je výborný. Vyzkoušela jsem ho bez másla, tak doufám, že se mi nerozpadnou:))

  5. Míša   15.12.2013 | 14:37 | reagovat | závadný

    Chtěla bych se zeptat, ty ořechy tam patří také nebo až na to obalení?

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web