Vepřová pečeně na rozmarýnu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,2
      kg vepřové maso kotlety (vcelku)
    • 1
      svazek rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      kg brambory (Malé lojovité)
    • 500
      g šalotka
    • 250
      ml vepřový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny. Po 1/2 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou. Po další 1/2 hodině přilijeme vývar. Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • prochy
    prochy |

    22. 11. 2012 20:09

    vypadá to opravdu moc dobře,určitě vyzkouším...... :-)

  • Makina
    Makina |

    17. 8. 2012 00:00

    Mám doma rozmarýn v květináči, tak se chci jen zeptat jaké množství je svazek? /odměřeno třeba na polevkové lžíce/. Díky

  • Sandra
    Sandra |

    16. 4. 2012 13:48

    vypadá to moc dobře, jen podle obrázku tam není šalotka, ale jarní cibulka :-)

  • Afreysee
    Afreysee |

    27. 2. 2012 12:50

    Naprosto delikátní! :-) Jednoduché, udělá se samo a ve výsledku velmi chutné. Dávám 1* :-)

  • kirinda
    kirinda |

    30. 3. 2011 14:41

    Ještě přidávám foto na talíři ;)

  • kirinda
    kirinda |

    20. 3. 2011 14:32

    Naprostá lahůdka, právě jsme dojedli. Maso jsem naložila přes noc do rozmarýnu, soli, pepře a oleje a dopoledne dala do trouby. Vývar jsem přilila zároveň s brambory a šalotkou, a poslední půl hodinu nechala péct odkryté. Pečínka byla krásně opečená, uvnitř šťavnatá, maso měkkoučké a šťáva v hrnci super. Dávám do oblíbených a budeme dělat častěji!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    24. 5. 2007 07:30

    Výborná,voňavá pečínka.Dávám 1.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    22. 5. 2007 13:11

    Mám doma kus krkovice a právě přemýšlím,co s ní.Toto vypadá moc zajímavě.Vyzkouším a pak napíšu.

  • RK
    RK |

    21. 5. 2007 13:49

    Úžasný, voňavý nedělní oběd! Trochu s napětím jsem očekávala, jestli se brambory upečou akorát s masem, ale přesně to vyšlo :-). Nejvíc se mi na receptu líbí, že se všechno nahází do jednoho pekáče a jen sem tam se obrátí maso. Rozmarýn jsem použila čerstvý, dnes už se dá naštěstí sehnat i v obyčejné Delvitě.

  • millikolos
    millikolos |

    20. 11. 2006 16:31

    To zní velice dobře. Jdu se do toho pustit, akorát rozmarýn bude sušenej

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    22. 4. 2005 20:58

    Opraveno.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 4. 2005 16:52

    Tak je to tymian nebo rozmaryn?