Mňamka z listového těsta

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 19
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Skarkova Dana

Suroviny

Vložit do nákupu
    • listové těsto
    • 250
      g plátkový sýr
    • 250
      g šunka
    • vejce
    • kmín
    • grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto vyválíme, poklademe sýrem, na něj šunku a srolujeme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle chuti kořením. Syrové nakrájíme na 1 cm kolečka a uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10-15 minut. Výborné k vínu.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    11. 11. 2013 08:19

    To zní lákavě...vyzkouším :-[

  • m.a.l.i.n.a.
    m.a.l.i.n.a. |

    31. 7. 2013 07:35

    Nejraději máme kombinaci: cibulka, slanina a uzený sýr + koření. Jinak přidávám "co dům dal" :-D

  • kykuska
    kykuska |

    14. 3. 2013 21:34

    je to vyborne hned co sem je udelala se po nich zaprasilo doporucuji :)

  • zuzka
    zuzka |

    4. 1. 2013 13:20

    Moje mamka tomu říká šneci: Rozválí listové těsto, potřeb jemným kečupem, poklade slaninou, šunkou, plátky cibule a plátkovým eidamem. Posype kořením na pizzu a strouhaným sýrem. Sroluje do Válečku a pak syrové krájí a klade na pečicí papír ležící na plechua potře šlehaým vejcem. Troubu předehřívá na 200 stupnů asi tak 20minut, než šneky vkládá. Peče dokud vajíčko nezhnědne na povrchu každěho šneka. :-) Jen bych chtěla dodat, se těsto nesmí moc vyvalovat aby při rolování nepropraskalo. Je to dost syté jído takže se to může pojmout jako oběd, či večeře.. :) :-) tento recept doporučuji. :)

  • bejby
    bejby |

    18. 8. 2012 10:39

    Zrovna je jdu delat,vzdy se po nich zaprasi.

  • Kateřina
    Kateřina |

    3. 7. 2012 13:25

    No páni, já myslela, že tento recept je můj objev a vidím, že mě někdo předběhl:(. To já se tak jednou nudila a zkoušela dávat do listového těsta samé dobroty - výborná byla třeba anglická slanina.

  • ja
    ja |

    4. 2. 2012 08:48

    :-$

  • Petra
    Petra |

    2. 12. 2011 23:16

    Chutné. Robím ich podobne. Akurát pred nakrájaním a pečením nechám "roládu" odležať a stuhnúť v chladničke cca 1 hod, aby sa lepšie krájala. A pred pečením ešte "slimáky" ozdobím taveným syrom v črievku (napr. Bambino") a kečupom. Sú super.

  • Tereza T
    Tereza T |

    16. 9. 2011 11:58

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    15. 9. 2011 22:40

    Trochu by to chtelo poupravit zarazeni. :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    15. 9. 2011 02:12

    Taky dobrá a variabilní rychlovka ;-)

  • Renata Malíková
    Renata Malíková |

    24. 4. 2007 22:41

    V7borné,jtaké dělám.Potírám těsto plnotučnou hořčicí,je to pikantnější a peču v remosce na másle,úžasnééé.

  • Jitka
    Jitka |

    24. 4. 2007 18:57

    Já těsto nejdřív lehce potírám zakysankou, sypu oreganem a bazalkou a na to teprve šunku a sýr. Zakysanka udělá při pečení zvláštní chuť (trochu připomíná smetanovou klobásu)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    3. 4. 2007 11:25

    Výborný recept, přidala jsem kečup a anglickou slaninu, super, dávám za 1.

  • Irena L.
    Irena L. |

    28. 3. 2007 08:17

    Také dělám je to rychlé a výborné.

  • Martina Andresová
    Martina Andresová |

    26. 3. 2007 21:02

    Je to super!výborné,může se přidat i zelenina.Zkus te to.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2007 19:46

    My tomu říkáme šneci,jsou opravdu moc dobré,lepší než nějaké chipsy,atd!

  • Kateřina
    Kateřina |

    26. 3. 2007 14:11

    my tomu říkáme "minipicenky" :) se všim to je mňamka:)

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    26. 3. 2007 12:06

    Dávám žampiony a peču jak závin.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2007 11:28

    Potírám plát kečupem a dávám anglickou slaninu,mnam.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    26. 3. 2007 10:24

    Výborné, také dělávám.