Jahodové knedlíky-nejrychlejší

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 32
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • knedlík Hotový kynutý
    • jahody
    • moučkový cukr
    • zakysaná smetana (Mléko)
    • tvrdý tvaroh Na strouhání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody trošku rozmačkáme v misce, tvaroh nastrouháme, smetanu rozmícháme s troškou mléka - pokud je hodně hustá (můžeme přisladit), plátky knedlíků ohřejeme na pařáčku (nebo v mikrovlnce).
2
Na talíř dáme teplé knedlíky, které přelijeme jahodami, posypeme cukrem, strouhaným tvarohem, dozdobíme zakysanou smetanou a podáváme. Množství surovin záleží na počtu osob.
3
Dozdobit můžeme také pribináčkem, šlehačkou...
4
Tento recept není určený pro zarputilé zastánce kulatých kynutých knedlíků, ani pro fajnšmekry. Je to jen jeden z rychlých letních nápadů na to, jak si stravování ulehčit a zrychlit. Knedlíky si můžete pochopitelně uvařit vlastní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maruš
    Maruš |

    29. 4. 2017 21:42

    Vynikající. Až nečekaně vynikající O:-) . Čerstvé jahody jsou vážně nedostižně nejlepší.

  • Romana
    Romana |

    12. 11. 2016 15:43

    Skvělé a dá se na nich pošmáknout i v zimě, když se použijí zásoby z mrazáku, dělám si do misek proslazené jahody a ty jsou opravdu výborné, protože neztratí čerstvou jahodovou chuť.

  • Hana Formanová
    Hana Formanová |

    5. 6. 2016 12:41

    Jednoduché a s čerstvými jahodami vynikající.

  • Miloslava Plichtová
    Miloslava Plichtová |

    2. 6. 2015 07:16

    Na tvářích nejprve byl údiv a následně úžas. Knedlíky byly vážně výborné :-* .

  • Roman
    Roman |

    5. 5. 2015 21:35

    Varenim jahod se ztrati plno vitaminu, hlavne C,B,A,E a to je sakra skoda, tak proc neuvarit knedlik a podat ho s cerstvymi jahodami. Jestli nutne potrebujete kulinarsky zazitek, doporucuji k jahodam pridat cerstvou matu nebo medunku.

  • Marcela
    Marcela |

    25. 4. 2015 13:09

    Nebylo to opravdu žádné velké umění dnes uvařit, ale oběd to vynikající byl. Chuť čerstvých jahod mi osobně oslovila daleko víc než u vařených a vlastně jsme se na tom vpodstatě shodli všichni. Děkuji za nápad, všem nám knedlíky s jahodami chutnali.

  • Stáňa
    Stáňa |

    26. 6. 2014 11:48

    Před chvílí jsem je zkusila a moc mi chutnaly, jsou výborné a ráda si je ještě někdy dám.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    13. 6. 2014 12:46

    Souhlas, co se komu nelíbí, nemusí vařit. Vaše recepty jsou většinou už předem zárukou dobroty.

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 6. 2014 18:02

    ...to bylo výživné počteníčko! ...je mi líto, že se diskuze k nejrychlejším knedlíkům zvrhla na úroveň urážení a sprostot ...vařím téměř denně a jednou za čas si klidně a s čistým svědomím dovolím předložit na stůl i něco takového a za chudáky donucené k této stravě rodinu zásadně nepovažuji!!! ...slova, která tu padají používat nehodlám a za nevhodná je oproti Vám považuji ...pokud se vám tento nápad nelíbí, nikdo Vám nůž pod krkem nedrží a tudíž si můžete najít recept jiný ...někomu přijde naopak vhod ...nevadí mi kritika a ani se mnou nemusíte souhlasit, vařte si podle svých chutí a co je Vám libo, vždyť každý jsme jiný(á), ale domnívám se, že místo pod receptem není určeno ke slovním atakům a výsadou posledního slova...

  • Eva
    Eva |

    12. 6. 2014 13:59

    mmch, kynuté knedlíky jsem dělala předvčerem. I v tom vedru...........

  • Eva
    Eva |

    12. 6. 2014 13:58

    Drahá Lenko, klasické kynuté knedlíky zase až tolik času nezaberou , takže koupaliště jsou jen výmluvy. Navíc, kdybych tohle dala na stůl, tak to doma nikdo jíst nebude, takže zbytečná práce. Moje rodina je zvyklá na kvalitní jídlo a lituju chudáky, co musí jíst takové hnusy. To se pak nedivím chlapům, že si najdou druhou ženskou, která jim dokáže uvařit a nevymlouvá se na nedostatek času, vedro venku a pod.

  • Šárka
    Šárka |

    12. 6. 2014 12:22

    Ale Aničko, nemusím vám nic odpouštět. Vaše zdání jsou mylná, být vámi bych možná zauvažovala o odborné léčbě. A že zrovna vy se zabýváte takovou banalitou jako je houskový knedlík s jahodami? Já si dovolila pouze podotknout, že je to hnus, takhle kazit českou kuchyni. A jak tu někdo podotkl je to gastroporno. Pokud dám na net recept či cokoliv jiného, musím počítat i s kritikou. Já si pomohu sama. Horší to bude s rodinou někoho, kdo dokáže dát na stůl houskový knedlík s jahodami. Kde se pak naučí tomu, že vařit nemusí jak pejsek s kočičkou.

  • Anna Vytlačilová
    Anna Vytlačilová |

    12. 6. 2014 12:13

    Odpusťte, ale vaše neomalenost se Šárko nedá přejít jen tak. Když se musíte zabývat něčím tak banálním jako je jahodový knedlík, neberte nadarmo slovo boží, o kterém nemáte ani zdání. Zdá se, že vám někdo hodně ublížil. Chudinko malá, můžu vám nějak pomoci?

  • Šárka
    Šárka |

    12. 6. 2014 11:12

    Hmm, tady neumí někdo unést kritiku. Aha, je strašný problém udělat kynuté bez náplně a přelít je jahodami... Za chvilku vymyslíte recept, kde budete na chleba dávat rozmixované jahody, protože chleba je vlastně taky kynuté těsto. Blahoslavení chudí duchem...

  • Lenka
    Lenka |

    12. 6. 2014 10:49

    Jsou výborný a klidně je vyzkoušejte.Já na tom nevidím nic špatného a jahodové s borůvkovými dělám jen takhle.Je to rychlé a jahody neztratí své jahodové gró.Měli jsme je předevčírem,když jsme přišli z koupaliště a nemusela jsem se s nimi patlat jako s plněnýma,když byl takový hic.A chutnají nám víc jak kulaté,protože uvařená jahoda nestojí za nic.A pakliže pro vás recept není zrovna kulinářský zázrak,tak si vyberte takový,jaký je vám hoden,velebnosti z Buranova.

  • ivul
    ivul |

    12. 6. 2014 10:41

    Já si tedy myslím, že slovo humus je k tomuto jídlu uplně výstižné,a jasné, to jinak nelze nazvat. a pokud někdo neumí přijmout negativní koment ke svému dílu, at ho neprezentuje.

  • Šárka
    Šárka |

    12. 6. 2014 10:06

    Pozor, blejt bude určitě nevhodné slovo. Já brouzdám po netu na serverech o vaření, abych se něco přiučila, našla zajímavý recept a pak najdu tohle zvěrstvo. O:-)

  • Šárka
    Šárka |

    12. 6. 2014 10:04

    Takže nevhodné slovo je humus? Jak jinak tohle nazvat? Gastroporno? Pokud vím, humus není ani vulgární ani nevhodné. V tomto případě rozhodně ne.

  • Eva
    Eva |

    12. 6. 2014 09:54

    styl Hruškova gastroporna........jdu blejt velebnosti

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    12. 6. 2014 09:43

    Nemažou se "nesouhlasné" komentáře, ale takové, které obsahují vulgární nebo nevhodná slova.

  • Šárka
    Šárka |

    12. 6. 2014 09:29

    A nesouhlasné komentáře smažeme. Taky řešení. Bože můj, kam to směřuje česká kuchyně....

  • Šárka
    Šárka |

    12. 6. 2014 09:28

    To je taková čuňárna. To nejste schopné udělat kynuté knedlíky? To za chvilku budete zalejvat chleba rozmačkanýma jahodama, protože chleba je taky vlastně kynuté těsto?

  • ivul
    ivul |

    12. 6. 2014 00:35

    neuvěřitelné, tohle bych si netroufla někomu podávat.brrr :-S

  • Veronika
    Veronika |

    11. 6. 2014 23:01

    :-$ Česká zhovadilost a lenost uplácat klasický knedlíky... BRAVO :-X

  • Šárka
    Šárka |

    11. 6. 2014 22:44

    Tak to je přímo brutální prasárna. Udělat kynuté knedlíky zvládne i moje jedenáctiletá dcera.

  • Ivča
    Ivča |

    23. 4. 2014 10:56

    Já jsem si tak pošmákla že to snad neni ani možný.Večer je předložím miláčkovi.

  • Leniková
    Leniková |

    24. 6. 2013 08:00

    Dneska budou znovu a tentokrát i s tvarohem, který nám minule chyběl. S čerstvými jahodami jsou nejlepší :-P :-*

  • Věra
    Věra |

    27. 4. 2013 23:14

    Chlapi na "to" do talířů koukali jak na přízrak a pak nám šiška knedlíku málem nestačila, z ledničky jsem vyndavala narychlo aspoň bílý jogurt, když už jsme smetanu snědli. Vůbec to není špatný nápad a jsem si jistá, že se příště už divit nebudou.

  • A.Jetenská
    A.Jetenská |

    21. 6. 2012 19:12

    Byla jsem překvapená jak jsou dobré knedlíky co zvládne udělat snad i bezruký kuchař <:-) :-D

  • Jitka Skoupá
    Jitka Skoupá |

    8. 6. 2012 14:07

    Knedlíky byly výborný a bez práce,malá se olizovala a já taky. :-))

  • Rebhanová
    Rebhanová |

    26. 4. 2012 18:37

    Měli jsme je takovéhle poprvé a vůbec to není špatný nápad. Není s nimi skoro práce, jahody zůstanou čerstvé a v létě nás najednou osvěží i zasytí, takže určitě budu dělat i nadále. Nadarmo se neříká, že jednoduché věci jsou nejlepší.

  • Iva
    Iva |

    31. 3. 2012 13:15

    My je takhle milujeme a jinak je nikdo ani nechce, takhle jsou nej :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    31. 3. 2012 10:51

    Na druhou stranu každá příprava jídla má nějaký postup, aby z toho vzniklo to, co z toho vzniknout má. Tohle je facka gastronomii. Jako na jednu stranu beru - taky se mi nechce často vařit a dělám si rychlovky, kterýma se moc nechlubím. Ale na stranu druhou - šest jedniček? Vážně? Tohle je jídlo, které hodnotíte nejlepší známkou? Trochu k zamyšlení...

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    30. 3. 2012 18:42

    No a proč by ne?Kynuté těsto je přece pořád stejné,ať je to plátek nebo kulička :-)

  • katuskabeluska
    katuskabeluska |

    30. 3. 2012 04:51

    on to nekdo fakt takhle ji???? :-)) a ja si myslela ze to je nejaka parodie na ovocnej knedlik jen tak ze srandy ;-)

  • Janda
    Janda |

    26. 6. 2011 19:33

    Rychleji to snad už ani nejde, dobrý ;-) <:-)

  • Vendula
    Vendula |

    31. 5. 2011 19:12

    Já jiné jahodové knedlíky vlastně ani nedělám, děti nejedí vařené ani zavařené ovoce, všechno snědí jen čerstvé a takhle to vyhovuje všem, jsou moc dobré a když koupím knedlík, mám oběd skoro bez práce O:-) <:-) !

  • Bramborka
    Bramborka |

    27. 5. 2011 07:09

    Naše včerejší večeře :-) , ta byla výýýbornáááá O:-) <3

  • Honza
    Honza |

    16. 3. 2011 09:11

    Super recept pro knedlíkové antitalenty jako jsem já 8-) .Dík!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 4. 2010 17:37

    Jasně,že domácí:-)),Renato.A s žahourem!!!To už jsme se s Pájou shodli v pátek...!!!

  • Renata Kopečná
    Renata Kopečná |

    17. 4. 2010 17:09

    Zapoměla jsem napsat,že knedlíky jsou vynikající i s borůvkami.Vyzkoušejte :-)

  • Renata Kopečná
    Renata Kopečná |

    17. 4. 2010 17:09

    Tak takhle nám dělávala knedlíkys jahodama už babička.Jako děti jsme je milovali.Jen ten knedlík vařila domácí a zdobila ušlehanou šlehačkou.Já někdy smíchám rozmačkané jahody se smetanou a jen knedlíky poliju.MŇAMKA tak i tak.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    16. 4. 2010 07:44

    Áááá:-)),tady už byl někdo v galerii :-)),je tam i ten bůček na zelenině :-))...

  • Pája S
    Pája S |

    15. 4. 2010 22:24

    Jooo,tak už jsem doma !Ono to pod tou smetanou neni znát ,že to jsou plátky blbounů.:-))))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    15. 4. 2010 21:32

    Jirko, tak podobně nám udělali "ovocné knedlíky" na chmelové brigádě. Když jsme se nad tím zamysleli, tak jsme uznali, že kutálet několik tisíc knedlíků by bylo asi náročné, ale když nám to tam fasovali do ešusů, koukali jsme na to všelijak.... Jen to tam polívali ředěnými povidly a sypali tvarohem. A JAK nám to nakonec chutnalo :-) :-) :-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    15. 4. 2010 21:31

    Jirko, tak podobně nám udělali "ovocné knedlíky" na chmelové brigádě. Když jsme se nad tím zamysleli, tak jsme uznali, že kutálet několik tisíc knedlíků by bylo asi náročné, ale když nám to tam fasovali do ešusů, koukali jsme na to všelijak.... Jen to tam polívali ředěnými povidly a sypali tvarohem. A JAK nám to nakonec chutnalo :-) :-) :-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    15. 4. 2010 20:16

    Rychlé,takřka bez práce,ideální pro ty,co mají rádi to mňamňáníčko na knedlíkách:-)).Foto přidávám.