Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřová pečeně
    • 1
      lžička sůl
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zelí
    • 1
      dl víno
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného podlití a přeléváme výpekem.
2
Zelí pokrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme vínem a podusíme. Ke konci dušení přidáme oloupaná, očištěná a pokrájená jablka, dodusíme a nakonec dochutíme medem.
3
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    28. 3. 2011 18:13

    Výborná úprava zelíčka :-) !