Autor:

Jahelník mrkvový

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Jáhly 300 g
Smetana
(11%) nebo lépe plnotučného kokosového mléka
250 ml
Limetka
pokrájená na tenké plátky
1 ks
Hnědý cukr
+ trochu na posypání povrchu jahelníku
100 g
Mrkev
(nejlépe sladké karotky), oloupaná, najemno nastrouhaná
3 ks
Tuk
(máslo nebo kvalitní olivový olej) na vymazání remosky
 
Jahelník mrkvový

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jáhly zalijte v kastrolu vodou tak, aby byly potopené, přiveďte k varu, vypněte oheň a nechte zakryté na teple tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne. Změklé jáhly přemístěte do mísy, přilijte k nim smetanu či kokosové mléko, limetkovou šťávu a kůru, přidejte cukr a vše promíchejte. Remosku vymažte tukem, přemístěte do ní polovinu jáhel, na ně dejte vrstvu mrkve a překryjte zbylými jáhlami. Povrch poklaďte kulatými terčíky limetky, posypte cukrem, zapněte remosku a pečte, až povrch koláče zpevní a cukr na jeho povrchu dozlatova zkaramelizuje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vyrazte na podzimní piknik na kolech! Články z

Komentáře k receptu: Jahelník mrkvový

Komentáře

  1. Vlasta   14.03.2011 | 15:09 | reagovat | závadný

    Vynikajcí ňamka!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web