Autor:

Jahelník mrkvový

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Jáhly 300 g
Smetana
(11%) nebo lépe plnotučného kokosového mléka
250 ml
Limetka
pokrájená na tenké plátky
1 ks
Hnědý cukr
+ trochu na posypání povrchu jahelníku
100 g
Mrkev
(nejlépe sladké karotky), oloupaná, najemno nastrouhaná
3 ks
Tuk
(máslo nebo kvalitní olivový olej) na vymazání remosky
 
Jahelník mrkvový

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jáhly zalijte v kastrolu vodou tak, aby byly potopené, přiveďte k varu, vypněte oheň a nechte zakryté na teple tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne. Změklé jáhly přemístěte do mísy, přilijte k nim smetanu či kokosové mléko, limetkovou šťávu a kůru, přidejte cukr a vše promíchejte. Remosku vymažte tukem, přemístěte do ní polovinu jáhel, na ně dejte vrstvu mrkve a překryjte zbylými jáhlami. Povrch poklaďte kulatými terčíky limetky, posypte cukrem, zapněte remosku a pečte, až povrch koláče zpevní a cukr na jeho povrchu dozlatova zkaramelizuje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Jahelník mrkvový

Komentáře

  1. Vlasta   14.03.2011 | 15:09 | reagovat |

    Vynikajcí ňamka!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web