Jahelník mrkvový

Hodnocení:

Moje:

10 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g jáhly
    • 250
      ml smetana (11%) nebo lépe plnotučného kokosového mléka
    • 1
      ks limetka pokrájená na tenké plátky
    • 100
      g hnědý cukr + trochu na posypání povrchu jahelníku
    • 3
      ks mrkev (nejlépe sladké karotky), oloupaná, najemno nastrouhaná
    • tuk (máslo nebo kvalitní olivový olej) na vymazání remosky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly zalijte v kastrolu vodou tak, aby byly potopené, přiveďte k varu, vypněte oheň a nechte zakryté na teple tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne. Změklé jáhly přemístěte do mísy, přilijte k nim smetanu či kokosové mléko, limetkovou šťávu a kůru, přidejte cukr a vše promíchejte. Remosku vymažte tukem, přemístěte do ní polovinu jáhel, na ně dejte vrstvu mrkve a překryjte zbylými jáhlami. Povrch poklaďte kulatými terčíky limetky, posypte cukrem, zapněte remosku a pečte, až povrch koláče zpevní a cukr na jeho povrchu dozlatova zkaramelizuje.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Vlasta
    Vlasta |

    14. 3. 2011 15:09

    Vynikajcí ňamka!