Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
4+ 1 5
Autor: F.O.O.D.

Makronky se třemi náplněmi

85 minut
Obtížné
Na těsto
Mandle
hruběji mleté
200 g
Moučkový cukr 200 g
Cukr krupice 200 g
Bílek
(asi z 5 vajec), pokojové teploty
150 g
Na vanilkovou náplň
Smetana 250 g
Bílá čokoláda 250 g
Vanilkový lusk
(semínka)
3 ks
Na pistáciovou náplň
Bílá čokoláda 300 g
Smetana 300 g
Pistáciová pasta
(rozmixujte 50 g mandlového sirupu a 100 g loupaných pistácií)
50 g
Na čokoládovu náplň
Smetana 300 g
Čokoláda
té nejvyšší kvality
340 g
Vanilkový lusk
semínka ze 1/4 vanilkového lusku
 
Makronky se třemi náplněmi

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup. Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.

Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit. Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva.

Na vanilkovou náplň zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a vanilku a nechte asi hodinu odležet. Znovu zahřejte, dobře promíchejte, přeceďte a nechte asi 2 hodiny chladit.

Na čokoládovou náplň prohřejte smetanu, vmíchejte čokoládu a vychlaďte. Těsto na makronky obarvěte 30 g kakaa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4+ (hodnoceno 2x)
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Makronky se třemi náplněmi

Komentáře

  1. Katka   28.03.2014 | 11:26 | reagovat | závadný

    Tak recept z časopisu pečené dobroty je trochu jiný a taky na dvě věci...dělala jsem přesně podle receptu a návodu a makronky to fakt nebyly... :(

  2. Naty   18.02.2013 | 17:59 | reagovat | závadný

    Recept je úplně k ničemu,nevšimla jsem si komentářů a zbytečně jsem vyhodila tolik surovin na takovou....pitomost

  3. kamil   15.12.2012 | 15:31 | reagovat | závadný

    Tu cukoladovou napl nedoporucuji delat tak je psana v receptu. Vysledek je tak horky, ze to nic neprebije.

  4. ale   01.12.2012 | 17:26 | reagovat | závadný

    hmm, taky když si koupíte od tescomy podložku na makronky, je tam stejný recept, jen trochu lépe napsaný (např těsto by na plechu mělo odpočívat aspoň dvě hodiny, než to šoupnete do trouby) a z množství o 40% menšího připravíte asi 35 kousků

  5. Stázka   14.11.2012 | 17:27 | reagovat | závadný

    Nedoporučuji, vzniklé věci se sice dají jíst, ale ani zdaleka se to nepřibližuje makronkám.. :-(

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X