Autor:

Bigos

Střední
Ingredience
Kysané zelí 750 g
Hovězí maso 400 g
Sůl  
Paprika - sladká 1 lžička
Kmín 2 lžička
Bobkový list 4 ks
Majoránka 1 lžička
Cibule 2 ks
Sušené houby  hrst
Sádlo 200 g
Vepřové maso 400 g
Škvarky 150 g
Papriková klobása 1 ks
Bigos

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu.

Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.73 15 5 1
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Bigos

Komentáře

  1. Martin   22.12.2015 | 20:28 | reagovat |

    Tak toto má do bigosu hodně daleko.. Bigos je z dvojího zelí a nejen masa,ale nejrůznějších druhů klobás apod-čím víc druhů, tím lépe..

  2. anonzm   14.12.2015 | 15:21 | reagovat |

    Dobrý den. můžu se zeptat, na kolik porcí to tak vyjde? Dekuji :)

  3. kamila   24.01.2014 | 8:28 | reagovat |

    moje máma je Polka, bigos se u nás vařil na Vánoce nebo na Silvestra a dává se do něj krom minimálně dvou druhů masa (vepřové, hovězí, krůtí) i uzené, sušené houby a rajský protlak..a klobása, pořádná polská suchá. většinou s kysaným zelím ale správně se dává i bílé čerstvé a to 1:1...dusit to 3x7 hodin, to si nedovedu představit, to by se rozpadlo nejen zelí ale i maso..jí se s chlebem. švestky ani rozinky jsme v něm nikdy neměli, ale podle mně to bude region od regionnu jiné, podobně jako je u nás mnoho různých rcp na zelňačku nebo guláš :-)
    důležité v tom jsou ty sušené houby, bez nich si to představit nedovedu

  4. ivica   14.11.2013 | 10:04 | reagovat |

    akorát při tomto postupu bude ze zelí kaše :-(

  5. JakubLuska   20.02.2012 | 15:54 | reagovat |

    hmmm,mnam,dobře jsem si pochutnal

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web