Autor:

Bigos

Střední
Ingredience
Kysané zelí 750 g
Hovězí maso 400 g
Sůl  
Paprika - sladká 1 lžička
Kmín 2 lžička
Bobkový list 4 ks
Majoránka 1 lžička
Cibule 2 ks
Sušené houby  hrst
Sádlo 200 g
Vepřové maso 400 g
Škvarky 150 g
Papriková klobása 1 ks
Bigos

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu.

Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.73 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Bigos

Komentáře

  1. Martin   22.12.2015 | 20:28 | reagovat | závadný

    Tak toto má do bigosu hodně daleko.. Bigos je z dvojího zelí a nejen masa,ale nejrůznějších druhů klobás apod-čím víc druhů, tím lépe..

  2. anonzm   14.12.2015 | 15:21 | reagovat | závadný

    Dobrý den. můžu se zeptat, na kolik porcí to tak vyjde? Dekuji :)

  3. kamila   24.01.2014 | 8:28 | reagovat | závadný

    moje máma je Polka, bigos se u nás vařil na Vánoce nebo na Silvestra a dává se do něj krom minimálně dvou druhů masa (vepřové, hovězí, krůtí) i uzené, sušené houby a rajský protlak..a klobása, pořádná polská suchá. většinou s kysaným zelím ale správně se dává i bílé čerstvé a to 1:1...dusit to 3x7 hodin, to si nedovedu představit, to by se rozpadlo nejen zelí ale i maso..jí se s chlebem. švestky ani rozinky jsme v něm nikdy neměli, ale podle mně to bude region od regionnu jiné, podobně jako je u nás mnoho různých rcp na zelňačku nebo guláš :-)
    důležité v tom jsou ty sušené houby, bez nich si to představit nedovedu

  4. ivica   14.11.2013 | 10:04 | reagovat | závadný

    akorát při tomto postupu bude ze zelí kaše :-(

  5. JakubLuska   20.02.2012 | 15:54 | reagovat | závadný

    hmmm,mnam,dobře jsem si pochutnal

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web