Autor:

Bezlepkový dort

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 8
Těsto
Vejce 5 ks
Horká voda 10 lžíce
Moučkový cukr 200 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Bezlepková mouka
Schär Mix C
 
Krém
Máslo 250 g
Mléko 300 ml
Vanilkový pudink 1 balení
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum 1 lžíce
Poleva
Čokoláda na vaření
hořká
2 ks
Čokoláda
bílá
1 ks
Omega
tuk
3 plátek
Bezlepkový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty, Dezerty

Těsto:
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu. Dáme do formy, na dno dáme pečící papír, strany nevymazáváme, lépe drží tvar. Pečeme v mírné troubě tak 160°C - 45 minut dozlatova.
Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy a dortu a pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme na 2-3 kola. Necháme vychladnout.

Krém:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Poleva:
Čokolády s tukem rozpustíme ve vodní lázni, tuku dáme minimum, jen aby se netvořily hrudky, hlavně u bílé čokolády, na pečící papír pomocí vařečky nebo lžičky vytvoříme stříkance, necháme ztuhnout nejlépe v lednici, pak tmavou čokoládou pokryjeme a stěrkou uhladíme a zase necháme ztuhnout. Po dobrém ztuhnutí krájíme na libovolné tvary, kterými pak obalíme boky dortu. Můžeme vytvořit i ozdobné tvary, nápisy dle fantazie tak, že jsi dáme čokoládu do sáčku s ustřihnutou špičkou.
U motýla je vytvořené každé křídlo zvlášť, pak slepíme.

Jednotlivé pláty dortu pokryjeme krémem, můžeme potřít i marmeládou, jak má kdo rád, naskládáme na sebe dnem vzhůru, docílíme krásně rovného vrchního dílu. Vrchní díl i boky natřeme taky krémem, necháme zchladnout, na boky nalepíme kusy čokolády (drží na krému bez problému) a vrch dortu postříkáme tmavou čokoládou. A umístíme čokoládové ozdoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Bezlepkový dort

Komentáře

  1. Anicka   27.01.2017 | 10:20 | reagovat |

    Zdravim, chtela bych se zeptat zda mohu pouzit pul kukuricne mouky a pul ryzove kdyz doma nemam jizerku ani schar? Dekuji

  2. Milan Trávníček   18.07.2015 | 21:31 | reagovat |

    Upekl jsem dort z Jizerky, použil jsem 290g mouky, výsledek byl vynikající. Je pravda, že nedokážu srovnat s dortem upečený z Scharu. Děkuji za recept.

  3. Kicke   06.03.2015 | 8:52 | reagovat |

    Dá se péct i z Jizerky místo Schär Mix C? :)

  4. Katy   01.01.2015 | 14:24 | reagovat |

    Ahoj, já používám toto pravidlo pro bezlepkové pečení dortů: na 1 vejce - 3 polévkové lžíce cukru a 3 pol. lžíce Jizerky (Bezlepkové mouky) a špetku prášku do pečiva. i když častěji používám bezlepkovou mouku už s kypřidlem. :-\ ;-)

  5. lenka   23.11.2014 | 16:27 | reagovat |

    holky tak zkouším.. peču s 290 g mouky a vypadá krásně O:-) ;-) <:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web