Autor:

Bezlepkové Míša řezy

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Vejce
oddělíme bílky a žloutky
6 ks
Cukr krystal
nebo cukr třtinový
6 lžíce
Olej 2 lžíce
Kukuřičná mouka
polohrubá
6 lžíce
Kakao 2 lžíce
Polotučný tvaroh 500 g
Máslo 250 g
Zakysaná smetana
375g velké balení
 
Čokoláda na vaření 1 ks
Med
na dochucení krému (dle chuti)
 
Kokos
na ozdobu
 
Bezlepkové Míša řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme mouku a kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Ihned vylijeme na pečící papír na plech (celý plech - těsto je celkem tenké, ideálně asi 2/3 plechu pokryjeme těstem) a dáme do předehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů 7-10 min.

Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém - smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100 g ale minimálně), dochutíme cukrem podle své chuti. Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany), kterou pak naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodinky utuhnout. Řezy můžeme dozdobit kokosem.

Pozn.: Nepoužíváme pšeničnou mouku, ani kypřící prášek, takže jej ocení bezlepkáři i příznivci trošku zdravějšího mlsání. Místo kypřícího prášku nám těsto kypří našlehané vajíčko, proto nepodceňte šlehání - bílek do opravdu tuhého sněhu (nikdy jsem ho nepřešlehala, pravděpodobně to ani nejde, takže se toho nebojte) a žloutek s cukrem a olejem do pěny. Těsto v troubě pěkně vyběhne, ale někdy bohužel se při chladnutí srazí. Stává se to prý i s lepkovým pečením, z mých dosavadních zkušeností je to prostě o štěstí, tlaku a konstelaci hvězd. Ale i když se zdrcne, tak na chuti mi to výrazně jiné nepřipadá. Snad se recept bude hodit. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bezlepkové Míša řezy

Komentáře

  1. Lenka   13.06.2015 | 22:10 | reagovat | závadný

    Nevíte někdo co by se stalo kdybych dala hladkou kukuřičnou mouku?

  2. Domča   10.11.2014 | 12:05 | reagovat | závadný

    Ráda zkouším různé recepty z internetu a ne vždy jsem spokojena. A však tento recept mě opravdu :-) potěšil a ukládám si ho. Moučník je opravdu výborný.

  3. Zuzana   24.02.2013 | 7:52 | reagovat | závadný

    Dobrý moučník. Cukru tak 100g, zakysaná smetana stačí malá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web