Bezlepkové Míša řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: EwiczkaH

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce oddělíme bílky a žloutky
    • 6
      lžíce cukr krystal nebo cukr třtinový
    • 2
      lžíce olej
    • 6
      lžíce kukuřičná mouka polohrubá
    • 2
      lžíce kakao
    • 500
      g polotučný tvaroh
    • 250
      g máslo
    • zakysaná smetana 375g velké balení
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • med na dochucení krému (dle chuti)
    • kokos na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme mouku a kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Ihned vylijeme na pečící papír na plech (celý plech - těsto je celkem tenké, ideálně asi 2/3 plechu pokryjeme těstem) a dáme do předehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů 7-10 min.
2
Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém - smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100 g ale minimálně), dochutíme cukrem podle své chuti. Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany), kterou pak naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodinky utuhnout. Řezy můžeme dozdobit kokosem.
3
//Pozn.: Nepoužíváme pšeničnou mouku, ani kypřící prášek, takže jej ocení bezlepkáři i příznivci trošku zdravějšího mlsání. Místo kypřícího prášku nám těsto kypří našlehané vajíčko, proto nepodceňte šlehání - bílek do opravdu tuhého sněhu (nikdy jsem ho nepřešlehala, pravděpodobně to ani nejde, takže se toho nebojte) a žloutek s cukrem a olejem do pěny. Těsto v troubě pěkně vyběhne, ale někdy bohužel se při chladnutí srazí. Stává se to prý i s lepkovým pečením, z mých dosavadních zkušeností je to prostě o štěstí, tlaku a konstelaci hvězd. Ale i když se zdrcne, tak na chuti mi to výrazně jiné nepřipadá. Snad se recept bude hodit. :)//
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    13. 6. 2015 22:10

    Nevíte někdo co by se stalo kdybych dala hladkou kukuřičnou mouku?

  • Domča
    Domča |

    10. 11. 2014 12:05

    Ráda zkouším různé recepty z internetu a ne vždy jsem spokojena. A však tento recept mě opravdu :-) potěšil a ukládám si ho. Moučník je opravdu výborný.

  • Zuzana
    Zuzana |

    24. 2. 2013 07:52

    Dobrý moučník. Cukru tak 100g, zakysaná smetana stačí malá.