Autor:

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso 1/2 kg
Uzená slanina  
Brambory
4-5
5 ks
Těstoviny
(kolínka, vrtulky..)
 šálek
Zeleninová směs
Bonduelle Mexico
1 plechovka
Vejce  
Zakysaná smetana  
Sýr
na pizzu
 
Smetanový sýr  
Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Syrové brambory nakrájíme do pečící mísy. Z mletého masa vytvarujeme masové kuličky, které ochutíme dle vlastního vkusu česnekem, majoránkou, jemně nasekanou cibulí, grilovacím kořením, přiklopíme a dáme do trouby na cca 150 °C - jelikož mleté maso obsahuje tuk, podlijeme pouze trochou vody.
V hrnci mezitím uvaříme těstoviny. Když máme brambory měkké, vyjmeme masové kuličky. Do brambor přidáme těstoviny a zeleninovou konzervu, přidáme rozkrájený sýr (víc druhů sýra dodá různorodou chuť). Zalijeme směs vajíčkem rozšlehaným v zakysané smetaně a nakonec vrátíme navrch masové kuličky, na které přidáme plátek uzené slaninky. Teď již nepřikrýváme, ale dáme do trouby zapéct.
Jako kyselou přílohu používám podle sezónní možnosti kysané zelí, Znojemský okurek, nastrouhaný salátový okurek s jogurtem nebo salát s červené řepy. Tím se to stává chuťově variabilní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Komentáře

  1. Gejza Matejka   16.04.2009 | 20:35 | reagovat | závadný

    Paní nebo slečny-jsem kuchař a když vyčtu,že nakrájím syrové brambory a vložím masové kuličky společně do pečící nádoby,což vzápětí dám na 150st do trouby,nevím nad čím bádáte?!Vskutku to podliju minimem vody,aby se brambory nezačali připalovat a ty syrové masové kuličky pustí svůj tuk pravě do těch brambor,což dodá jinou chuť jako když použijete brambory vařené.Nehledě nato by vařené brambory čekaly na změknutí masových kuliček a zbyla by spíš bramborová rozvařená hmota.Pokud Vám to nějak nebude jasné,můžete mi poslat dotaz přes meilovou adresu.Přeji dobrou chuť.

  2. marie nezlakova   16.04.2009 | 13:31 | reagovat | závadný

    Občas takovou večeři dělávám-s drobnými úpravami,většinou,když zbydou těstoviny z druhého dne apod.Je to dobré,rychlé a bez velkého nádobí.Recept mi přijde vcelku srozumitelný.

  3. Gábina H   16.04.2009 | 12:10 | reagovat | závadný

    To jsem si taky myslela, ale dle mého by to měl autor v receptu upřesnit :-)

  4. ladislava staffenová   16.04.2009 | 10:50 | reagovat | závadný

    Gábi - podle prvních dvou vět v receptu ano - brambory se nejprve dají do pečící mísy :-))

  5. Gábina H   16.04.2009 | 8:41 | reagovat | závadný

    Brambory se pečou v troubě s masovými kuličkami?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web