Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kešu oříšky mleté
    • 400
      g zakysaná smetana 20 % tuku
    • 2
      lžička želatina - mletá
    • 150
      ml horká voda
    • 5
      lžíce med
    • vanilková esence
    • rybíz na zdobení
    • šťáva z červené řepy a jablek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.
2
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
3
Pak následuje krém: Želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na želatině!) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.
4
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
5
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.