Bezlepkový smetanový dort s rybízem

30 minut PT0H30M
Porce: 6
Ingredience
Kešu oříšky
mleté
150 g
Zakysaná smetana
20 % tuku
400 g
Želatina - mletá 2 lžička
Horká voda 150 ml
Med 5 lžíce
Vanilková esence  
Rybíz
na zdobení
 
Šťáva
z červené řepy a jablek
 
Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Postup přípravy:

Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.

Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.

Pak následuje krém: Želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na želatině!) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.

Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.

Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web