Rybízový koláč s drobenkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml mléko vlažné
    • rybíz čerstvý i zmražený
    • 1
      ks citronová kůra
    • 80
      g cukr krystal nebo krupice
    • 80
      g hrubá mouka
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko a vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme do těsta. Těsto nalijeme do koláčové formy nebo jen na plech (vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou) a celý povrch poklademe rybízem a nakonec posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anna
    anna |

    2. 11. 2016 18:16

    Prosím nevite na kolik stupnu v receptu to není napsáno. Na kolik jste to pekli vy? děkuji :-)

  • rostak65
    rostak65 |

    30. 7. 2015 10:33

    Poprvé v životě jsem zkusil péct koláč a vybral si tento recept. Děkuju za něj, princezno. Povedlo se.

  • Michaela
    Michaela |

    24. 7. 2015 14:52

    Ano, je v tom prášek do pečiva, takže ano, těsto se trošku zvedne. S tím se snad dá počítat :-! Jinak moc dobrý recept, díky :-))

  • blenka
    blenka |

    8. 7. 2015 10:20

    tak mě právě taky vyteklo z formy a smrdí mi celej byt.....hrůza moc řitké těsto !!!! :-X :-X

  • bernadeta1
    bernadeta1 |

    4. 7. 2015 07:09

    Skvělý koláč! Dělám 1 a 1/2 dávky na velký plech, vydrží dobrý a vláčný 3 dny. Byla jsem skeptická k drobence z hrubé mouky a krystalového cukru (děláme z polohrubé mouky a cukru moučky), ale byla skvělá a koláč moc chutnal doma i v práci. Starý rodinný recept na drobenkovou buchtu vyřazuji a nahrazuji tímto!

  • luci
    luci |

    20. 7. 2014 16:48

    Těsto je supr :-) Díky za tento recept.

  • Anna
    Anna |

    3. 7. 2014 15:14

    týjo ! mnam ted ho dem hned dělat <:-)

  • Klára
    Klára |

    2. 7. 2014 18:01

    Ehm, omlouvám se, komentář patří pod jiný recept... :-!

  • Klára
    Klára |

    2. 7. 2014 11:30

    Zapomněla jsem při přípravě nalít do děsta olej :-[ a trnula, co z toho vyleze, ale koláč byl vynikající i tak! Použila jsem 2 hrnky polohrubé, snížila jsem dávku cukru (na 3/4 hrnku), pekla s rybízem a nedělala drobenku. Takže vlastně skoro úplně jiný recept :-)) , ale koláč se nakonec vyvedl a byl moc dobrý. Těsto bez oleje trochu tužší a samozřejmě sušší, ale vůbec nám to nevadilo - naopak, asi při příštím pečení (rybíz ještě na zahradě je) udělám zase totéž. Každopádně děkuji. Známkovat nemůžu, ale kdybych mohla, dám 1 :-)

  • Adriana
    Adriana |

    4. 8. 2013 08:22

    Koláč se velmi povedl, moc dobrý recept

  • Katherina
    Katherina |

    16. 7. 2013 20:08

    PS2: Oprava, těsto mi právě z formy vyteklo v troubě :-D :-D :-D

  • Katherina
    Katherina |

    16. 7. 2013 20:06

    PS: Dělala jsem v dortové formě - dávka akorát

  • Katherina
    Katherina |

    16. 7. 2013 20:05

    Místo rybízu jsme měli maliny, ale i tak byl koláč výborný. Těsto je super, musela jsem si nechat trošičku v míse na vylízání :)

  • Irena
    Irena |

    22. 2. 2013 13:40

    Mňamka

  • MI.VIDA
    MI.VIDA |

    5. 8. 2012 09:27

    opravdu super !!! jednoduchý, rychlý recept; děkuji :-)

  • Michal
    Michal |

    25. 7. 2012 20:03

    Přesně :-)

  • Ondřej
    Ondřej |

    14. 7. 2012 13:57

    Poněvadž jsou dobrý, ty chytrá :-P

  • simona
    simona |

    12. 7. 2012 21:27

    Opravdu snadný, rychlý a hlavně výborný koláč, jen to množství dejte opravdu raději dvojité, aby to bylo na celý velký plech. Po třech dnech znovu peču ten samý, dokud je rybíz!

  • Samantha
    Samantha |

    5. 5. 2012 13:42

    Kolac je skvelej, vazne moc dobry .. preferuji radeji mensi formu nez-li plech.

  • Markétka
    Markétka |

    29. 6. 2011 16:08

    Výborný koláč, ale na plech radši z dvojité dávky!

  • Lupen
    Lupen |

    29. 6. 2011 14:06

    Super koláč jen se po něm zaprášilo bomba!!!!!

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    19. 7. 2007 19:01

    proč se tady musí opakovat pořád ty stejné recepty?