Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 12
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hlíva ústřičná cca
    • 350
      g květák - předvařený v osolené vodě (na skus), cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • máslo nebo olej
    • 150
      g anglická slanina , šunka... není nutná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks rozšlehané vejce cca
    • bylinky dle chuti na ozdobu
    • 50
      ml mléko - jen pokud budeme zapékat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve zprudka osmažíme, pak osolíme, opepříme, zaklopíme a dusíme za občasného promíchání do té doby, než se nám odpaří tekutina z hlívy.
2
Přidáme pokrájený květák, promícháme a buď směs nasypeme do vymazané zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s bylinkami, mlékem a solí, zaklopíme a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut, ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova nebo do směsi přidáme po prohřátí květáku vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Bylinkami pak dozdobíme na talíři.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, okurkovým salátem.
4
Pokud vynecháme uzeninu, máme bezmasý pokrm. Místo ní můžeme přidat nastrouhaný sýr nebo tofu...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    11. 4. 2017 13:24

    Děkuji za recept, bylo to výborné :-)

  • Martina Kottová
    Martina Kottová |

    19. 6. 2016 20:10

    Vyborna a snadna vecere. Zvolila jsem rychlejsi variantu bez zapekani a vysledek paradni! Dekuji.

  • Michaela Plachá
    Michaela Plachá |

    19. 6. 2015 12:30

    Dokonalý oběd když potřebujete rychle uvařit v bojových podmínkách rozestavěné kuchyně a ještě nakrmit dva mlsné bratry. Děkuji velmi velmi velmi O:-) .

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 12. 2014 19:13

    Vynikající, jednoduché, super.

  • Katka
    Katka |

    17. 9. 2014 14:18

    Bylo to lepší než normální mozeček. Zas něco jiného :)