Autor:

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

150 minut PT0H150M
Střední
Porce: 4
Hovězí guláš
Hovězí kližka 500 g
Cibule 1 ks
Masox 1 kostka
Rostlinný olej
podle potřeby
 
Mletá sladká paprika 1 lžíce
Studená voda  
Drcený kmín  
Sůl  
Pepř celý  
Česnek 2 stroužek
Majoránka  
Máslo  
Hladká mouka  
Domácí Bavorský knedlík
Rohlík 5 ks
Máslo 20 g
Cibule 1 ks
Petrželka
podle potřeby
 
Vejce 3 ks
Mléko 125 ml
Polohrubá mouka  
Sůl  
Muškátový oříšek  
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Přílohy

HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu orestujeme.
Na orestované maso dáme sladkou papriku (zlehka orestovat a poté zalít vroucí vodou) proto, aby nám paprika nezhořkla, přidáme masox, kmín. Necháme dusit 1-2 hodiny.
Když je maso poloměkké, zahustíme hladkou moukou. Přidáme česnek a podle potřeby sůl, pepř, kmín, papriku. Necháme ještě vařit asi půl hodiny. Ke konci přidáme majoránku, ale to už se nesmí gulášek vařit. A můžeme servírovat.

BAVORSKÝ KNEDLÍK:
Rohlíky nadrobíme nebo nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 125 ml horkého mléka, promícháme a necháme chvilku stát. Pak přidáme cibulku prosklenou na lžíci másla a 1 PL nasekané zelené petrželky, rozšlehaná vejce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zahustíme moukou a burizóny a promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.
Mokrou rukou tvarujeme knedlíky, které klademe do vroucí solené vody a vaříme cca 15 minut.
Podáváme k pečeným nebo dušeným masům a různým omáčkám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Komentáře

  1. Květa   31.05.2014 | 20:15 | reagovat | závadný

    V receptu na knedlíky je: zahustíme moukou a burizony, ale v ingrediencích nějak burizony nevidím

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web