Rybízový dort s tvarohem

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1,5
      hrnek hladká mouka nebo mleté piškoty
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • prášek do pečiva
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • cukr krystal 0,75 hrnek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citron
    • puding 0,5 balíčku
    • červený rybíz nebo černý
    • želé cukrářské

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve vytvoříme mírně tekoucí těsto: šleháme celá vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, přidáme olej, mléko, mouku nebo mleté piškoty, vanilkový cukr, citronovou kůru. Kypřící prášek přidáme teprve tehdy, až je vymazaná a vysypaná forma na dort a rozehřátá trouba (200 °C).
2
Těsto nalijeme do větší dortové formy, nejprve pečeme naprudko, potom troubu stáhneme na 170 °C. Zkoušíme špejlí (lepí-li se těsto na ni, nechte ještě v troubě).
3
Náplň: smícháme tvaroh, cukry, citronovou šťávu a kůru a pudink. Velmi dobře rozmícháme a nalijeme na již upečenou a vychladlou dortu, tu je možné ještě před vychladnutím mírně seříznout, aby byla zarovnaná. Na tvarohovou směs poklademe umytý rybíz a celé dáme vychladnout. Rozmícháme čiré dortové želé (Dr. Oetker) v 250 ml vody nebo rybízové šťávě a za tepla lijeme na vychlazenou dortu.
4
Doporučuji celý dort nechat na min. 2 hodiny vychladnout a zaležet.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.