Autor:

Rybízový dort s tvarohem

90 minut PT0H90M
Střední
Těsto
Vejce 3 ks
Cukr krystal 1 hrnek
Rostlinný olej 3/4 hrnek
Mléko 1 hrnek
Hladká mouka
nebo mleté piškoty
1,5 hrnek
Polohrubá mouka 1 hrnek
Vanilkový cukr  
Citronová kůra  
Prášek do pečiva  
Náplň
Tvaroh 250 g
Cukr krystal
0,75 hrnek
 
Vanilkový cukr 1 ks
Citron  
Puding
0,5 balíčku
 
Červený rybíz
nebo černý
 
Želé
cukrářské
 
Rybízový dort s tvarohem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve vytvoříme mírně tekoucí těsto: šleháme celá vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, přidáme olej, mléko, mouku nebo mleté piškoty, vanilkový cukr, citronovou kůru. Kypřící prášek přidáme teprve tehdy, až je vymazaná a vysypaná forma na dort a rozehřátá trouba (200 °C).
Těsto nalijeme do větší dortové formy, nejprve pečeme naprudko, potom troubu stáhneme na 170 °C. Zkoušíme špejlí (lepí-li se těsto na ni, nechte ještě v troubě).
Náplň: smícháme tvaroh, cukry, citronovou šťávu a kůru a pudink. Velmi dobře rozmícháme a nalijeme na již upečenou a vychladlou dortu, tu je možné ještě před vychladnutím mírně seříznout, aby byla zarovnaná. Na tvarohovou směs poklademe umytý rybíz a celé dáme vychladnout. Rozmícháme čiré dortové želé (Dr. Oetker) v 250 ml vody nebo rybízové šťávě a za tepla lijeme na vychlazenou dortu.
Doporučuji celý dort nechat na min. 2 hodiny vychladnout a zaležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Rybízový dort s tvarohem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web