Autor:

Jednoduchá rajská omáčka

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Rajský protlak 200 g
Olej 1 lžíce
Máslo 40 g
Cibule
- není nutná
1 ks
Hladká mouka
80 -
90 g
Bobkový list 3 ks
Nové koření
- kuličky, cca
14 ks
Pepř celý 10 ks
Hřebíček 1 ks
Tymián
dle chuti, pokud ho máme v rajské rádi
 
Sůl 1,5 lžička
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
130 g
Vývar
nebo voda, cca
1300 ml
Jednoduchá rajská omáčka

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme k omáčce přidat plátek sekané nebo karbanátek.

Omáčka je velmi rychlá, nepotřebujeme žádné vývary, extra smažení jíšky, dokonce i cibuli (pokud ji nemáme rádi) můžeme vynechat a dělat jíšku bez ní, rovnou s kořením.

Omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené papriky zalijeme omáčkou a dopečeme společně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 260 x
1
4.88 260 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 260x)
Hovězí svíčková v růžovém pepři Recept na víkend: Hovězí svíčková v růžovém pepři Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá rajská omáčka

Komentáře

  1. Líza   22.09.2016 | 10:49 | reagovat | závadný

    Je luxusní!!

  2. Verča   06.09.2016 | 12:14 | reagovat | závadný

    Vařívám ji taky tak, jen nedávám tymián, ale místo toho špetku skořice a je luxusní.
    Tento recept je super :-)

  3. seb   30.08.2016 | 12:25 | reagovat | závadný

    cukr jsem přidávala odhadem dle chuti a moc dobrá, dělala jsem jí už podruhé :)

  4. Miluše Lhoská   24.08.2016 | 8:24 | reagovat | závadný

    Je výborná a vařím jí ráda, protože je co by dup a chutná. Teď v létě jí k nelibosti vnuků dělám ponejvíc z rajčatové šťávy a tak je ostřejší.

  5. Alice Šmídová   17.08.2016 | 20:10 | reagovat | závadný

    Dnes jsem jí dělala s pečenou sekanou a houskovým knedlíkem. Rajská byla vynikající, rodinka spokojená a všechno jsme snědli do posledního knedlíku. Děkuji za recept.

1 2 3 4 ... 8 ... 16 ... 23 ... 30 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí 5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí
Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou
Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web