Autor:

Jednoduchá rajská omáčka

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Rajský protlak 200 g
Olej 1 lžíce
Máslo 40 g
Cibule
- není nutná
1 ks
Hladká mouka
80 -
90 g
Bobkový list 3 ks
Nové koření
- kuličky, cca
14 ks
Pepř celý 10 ks
Hřebíček 1 ks
Tymián
dle chuti, pokud ho máme v rajské rádi
 
Sůl 1,5 lžička
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
130 g
Vývar
nebo voda, cca
1300 ml
Jednoduchá rajská omáčka

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme k omáčce přidat plátek sekané nebo karbanátek.

Omáčka je velmi rychlá, nepotřebujeme žádné vývary, extra smažení jíšky, dokonce i cibuli (pokud ji nemáme rádi) můžeme vynechat a dělat jíšku bez ní, rovnou s kořením.

Omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené papriky zalijeme omáčkou a dopečeme společně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 218 x
1
4.89 218 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 218x)
Špagety aglio olio Levné jednoduché večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá rajská omáčka

Komentáře

  1. Miluše Lhoská   24.08.2016 | 8:24 | reagovat | závadný

    Je výborná a vařím jí ráda, protože je co by dup a chutná. Teď v létě jí k nelibosti vnuků dělám ponejvíc z rajčatové šťávy a tak je ostřejší.

  2. Alice Šmídová   17.08.2016 | 20:10 | reagovat | závadný

    Dnes jsem jí dělala s pečenou sekanou a houskovým knedlíkem. Rajská byla vynikající, rodinka spokojená a všechno jsme snědli do posledního knedlíku. Děkuji za recept.

  3. Evina   03.08.2016 | 19:08 | reagovat | závadný

    Tymián do rajský nedávám, takže jsem vařila bez něj i teď. Omáčka byla skvělá.

  4. Hodková   25.07.2016 | 15:28 | reagovat | závadný

    Moc dobrá <3

  5. Irča   25.07.2016 | 10:47 | reagovat | závadný

    Omáčka byla super. Díky za recept :p

1 2 3 4 ... 8 ... 16 ... 23 ... 30 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web