Autor:

Jednoduchá rajská omáčka

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Rajský protlak 200 g
Olej 1 lžíce
Máslo 40 g
Cibule
- není nutná
1 ks
Hladká mouka
80 -
90 g
Bobkový list 3 ks
Nové koření
- kuličky, cca
14 ks
Pepř celý 10 ks
Hřebíček 1 ks
Tymián
dle chuti, pokud ho máme v rajské rádi
 
Sůl 1,5 lžička
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
130 g
Vývar
nebo voda, cca
1300 ml
Jednoduchá rajská omáčka

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme k omáčce přidat plátek sekané nebo karbanátek.

Omáčka je velmi rychlá, nepotřebujeme žádné vývary, extra smažení jíšky, dokonce i cibuli (pokud ji nemáme rádi) můžeme vynechat a dělat jíšku bez ní, rovnou s kořením.

Omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené papriky zalijeme omáčkou a dopečeme společně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 288 x
1
4.89 288 5 1
Salát z červeného zelí se švestkami Zelí, celer, sýr a mák - lahodné podzimní suroviny pro váš stůl Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá rajská omáčka

Komentáře

  1. Míla   12.04.2017 | 13:20 | reagovat |

    Dík za recept, je skvělý :-)

  2. Renata   26.03.2017 | 16:40 | reagovat |

    O rajskou jsem nikdy moc nestála narozdíl od celé mé rodiny, ale tahle je fakt výborná a chutná i mně. Díky za recept!

  3. Martin - Sezemice   14.03.2017 | 18:59 | reagovat |

    Narazil jsem na ni náhodou a musím říct, že už jinou vařit nubudu. Prostě super. <3

  4. Martina Krausová   11.03.2017 | 19:13 | reagovat |

    Omáčka byla výborná <3 maso ani nemuselo být.děkuji za recept.

  5. 4122731   08.03.2017 | 17:14 | reagovat |

    Zdravím, rajskou mám ráda a zkusila jsem s kořenovou zeleninou a tymiánem a je to nejlepší rajská na světě.

1 2 3 4 ... 10 ... 18 ... 27 ... 35 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web