Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 183x
1
4.91 183 Jednoduchá rajská omáčka 5 1
Autor:

Jednoduchá rajská omáčka

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Rajský protlak 200 g
Olej 1 lžíce
Máslo 40 g
Cibule
- není nutná
1 ks
Hladká mouka
80 -
90 g
Bobkový list 3 ks
Nové koření
- kuličky, cca
14 ks
Pepř celý 10 ks
Hřebíček 1 ks
Tymián
dle chuti, pokud ho máme v rajské rádi
 
Sůl 1,5 lžička
Cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
130 g
Vývar
nebo voda, cca
1300 ml
Jednoduchá rajská omáčka

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
Vše řádně promícháme, přidáme cukr a sůl a přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme k omáčce přidat plátek sekané nebo karbanátek.

Omáčka je velmi rychlá, nepotřebujeme žádné vývary, extra smažení jíšky, dokonce i cibuli (pokud ji nemáme rádi) můžeme vynechat a dělat jíšku bez ní, rovnou s kořením.

Omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené papriky zalijeme omáčkou a dopečeme společně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 183x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá rajská omáčka

Komentáře

  1. Blanka   26.05.2016 | 13:11 | reagovat | závadný

    Dnes jsem delala znovu a opet byla bajecna :-)

  2. karolína   20.05.2016 | 10:30 | reagovat | závadný

    zkoušel jste někdo bez cibule zrovna mi došla a krám ve vesnici nemáme ..:/

    1. Marie   23.05.2016 | 13:25 | reagovat | závadný

      Já bych to klidně bez cibule zkusila, protože se i píše, že není nutná a taky stejnak zůstane v cedníku s kořením, když se omáčka přecedí.

  3. Ráďa   12.05.2016 | 13:31 | reagovat | závadný

    Byla naprosto skvělá, děkuji za recept!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Pavel Jaroš   07.05.2016 | 14:42 | reagovat | závadný

    Perfektní omáčka, díky za recept. :-)

  5. Blanka   05.05.2016 | 11:45 | reagovat | závadný

    Dekuji za perfektni recept. Omacka byla bajecna! Pridala jsem jen troche skorice.. Jiz nebudu delat jinou ;-)

1 2 3 4 ... 8 ... 14 ... 21 ... 27 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web