Problémy s omáčkou

Podáváme-li omáčku v omáčníku, často se stane, že vychladne ještě dříve, než ji stačíme servírovat. V první řadě bychom ji měli do omáčníku přesunout až co nejkratší dobu před servírováním, protože samotným přelitím se také snižuje její teplota. Abychom předešli tomu, že v omáčníku rychle vychladne, omáčník nejprve zahřejeme v troubě, anebo v mikrovlnné troubě. Jestliže máme slavnostní porcelánové nádobí, musíme si dát pozor, aby na něm nebyl zlatý proužek. V takovém případě do mikrovlnné trouby přijít nesmí. Dalším problémem, který často řešíme při servírování omáčky, je aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Tomu můžeme předejít tak, že na povrch omáčky dáme kousek másla, který jeho vytvoření zabrání a omáčku ještě více rozvoní.

Recept na krůtí stehna s omáčkou najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat