Jednoduchá rajská polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks rajský protlak
    • 1
      ks cibule
    • mrkev
    • petržel
    • 1
      ks brambory
    • 1
      stroužek česnek
    • bobkový list
    • nové koření
    • olej
    • zeleninový vývar
    • voda
    • sůl
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme 1l vody, přidáme kostku bujonu, 2 bobkové listy, nové koření (mně tam padlo 5 kuliček, tak jsme je tam nechala) a česnek (když už jsem měla vytažené struhadlo, tak jsem ho také postrouhala na jemno) a vaříme cca 15 minut.
2
Poté dáme do polévky na jemno nastrouhanou bramboru a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (já jsem dala cca půl lžičky). Polévka je opravdu moc dobrá.
3
Je v ní hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky, ale kdo má rád, hodí se tam jak těstoviny tak rýže.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kubajs83
    Kubajs83 |

    22. 10. 2015 17:31

    Já to dělám kvůli sobě, nechci mit ve čtyřiceti 150kg, proto nedávám smetanu.

  • Kateřina
    Kateřina |

    15. 9. 2015 14:47

    A proč by se nemohla dělat jinak než tak jak jste vy navyklí?Já například nedávám do fazolové polévky nízkotučné mléko,ale poctivou smetanu.Proboha! :-$

  • Kubajs83
    Kubajs83 |

    15. 9. 2015 12:51

    U vás bych se teda nechtěl stravovat. Jedním slovem hrůza, česnek do rajské polévky, proboha. :-$

  • Jana
    Jana |

    21. 9. 2014 09:20

    Pro Páju: Když se vaří celá cibule nenakrájená a pak se prolisuje/rozmixuje, tak chutná sladce a v polévce jemně, než když je nakrájená na kostičky.

  • paja
    paja |

    12. 6. 2014 11:31

    Cibule se tam moc nehodi:/ nema takovou tu jemnou chut....

  • Majda
    Majda |

    24. 1. 2014 11:19

    to že je rajská????No tě bůch!!! O:-) :-\ :-(

  • Klotylka
    Klotylka |

    14. 1. 2014 15:37

    Se zeleninou jsem dělala poprvé a byla výborná.

  • jareg
    jareg |

    28. 5. 2013 19:19

    Dnes ji po nějaké době vařím znovu. Je fakt dobrá.

  • Veronika
    Veronika |

    16. 2. 2013 19:14

    už jsem polévku uvařila, přidala i bazalku a je prostě výborná, dětem moc chutná :-)

  • bobo
    bobo |

    27. 1. 2013 09:43

    no,nevím,ty brambory jsou v tom divný a připaluje se to :-X

  • Anonymka2211
    Anonymka2211 |

    3. 11. 2012 11:44

    zkoušíme, zkoušíme.velmi výborné. doporučuji.akorát ta petržel mi tam moc nesedí, ale každý máme jiné chutě. jinak VŘELE DOPORUČUJI!!!!! 8-) :-)) <3

  • beru
    beru |

    15. 8. 2012 13:38

    Polévka je výborná, jen ji příště udělám bez té petžele ;) děkuji za recept...mnamka =)

  • daniela
    daniela |

    1. 5. 2012 14:47

    je opravdu moooc dobra a hlavne rychla. mohu jen vrele doporucit. misto cibule jsem dala porek a je to mnamka!!!

  • rrr
    rrr |

    23. 3. 2012 19:35

    je to doopravdy pravá rajská :-\

  • Inadi
    Inadi |

    14. 3. 2012 17:56

    Jsem moc ráda, že Vám chutná, to mě těší. :-)

  • raduzek
    raduzek |

    8. 2. 2012 10:56

    8-) Moc dobrá, přidala jsem bazalku...mnam mnam..

  • Kamila
    Kamila |

    23. 1. 2012 18:09

    FAkt je moc dobrá!

  • weronyka
    weronyka |

    22. 1. 2012 11:35

    najprv som sa zdrahala, lebo som rajsku s mrkvou a petrzlenom neuznavala, ale vyskusala som a vobec nelutujem! je vyborna, krasne husta :)

  • Knedlosan
    Knedlosan |

    23. 11. 2011 20:01

    dobrá ;-)

  • Knedlosan
    Knedlosan |

    23. 11. 2011 19:52

    výborné :))

  • Táňa
    Táňa |

    8. 10. 2011 13:59

    Výborná ;-)

  • Míša
    Míša |

    31. 7. 2011 12:39

    Už ji dělám :)

  • nnln
    nnln |

    26. 7. 2011 08:38

    Bujón taky nepoužívám, ale že by to bylo zrovna na prst v krku.. Tady zas někdo trochu přehání, že :-\ A rajský protlak jsou pasírovaná rajčata, sůl, cukr a škrob, takže i ta rajčata tam opravdu jsou.. Jasně, je tam nějaký konzervant, ale když nemáte vlastní a koupíte rajčata, snad kromě bio, tak tam té chemie taky úplně nejmíň nebude. A nejspíš i na ta bio rajčata z toho deště nějaká ta chemie spadne.. Taky se ale snažím vařit z čerstvých potravin, ale zrovna co se rajské týče, z toho protlaku nebo aspoň z rajčat s trochou protlaku je přece jen chutnější.. Ať si každý vaří jak chce, když mu to chutná, ale pokud možno všeho s mírou..

  • Phana
    Phana |

    26. 7. 2011 01:05

    Bujon sem, bujon tam- já pak na záchod s prstem v krku utíkám!

  • Phana
    Phana |

    26. 7. 2011 01:04

    FUJ! To je to tak těžký uvařit rajskou polévku z RAJČAT??? Ale Čaši se budou stravovat jako prasata asi navždy. Ble

  • nwm
    nwm |

    22. 6. 2011 11:01

    supééér

  • Anonymous
    Anonymous |

    19. 2. 2011 11:58

    skvela