Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek pohanka
    • 2
      šálek červená čočka
    • 1
      ks klobása
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev střední
    • petržel
    • celer
    • olivový olej
    • zeleninový vývar
    • bobkový list
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat, nebo slívat, přišlo by se tak o cenný rutin z pohanky.
2
Přidá se zeleninový bujon, bobkové listy.
3
Na pánvi se na olivovém oleji osmaží na kostky nakrájená cibule spolu s klobáskou na tenká kolečka, přidá se do hrnce se zeleninou.
4
Přidáme díl propláchnuté pohanky, dva díly propláchnuté červené čočky a 8minut vaříme.
5
Odstavíme, osolíme mořskou solí, pepřem, okyselíme balzamikem (jemnější než klasický ocet, ale může být i ten) a necháme pod pokličkou 15 minut odstát.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    4. 10. 2016 19:28

    A jak jsme se učili, všežravost neznamená nutnost, ale schopnost.

  • J.
    J. |

    31. 8. 2016 17:13

    Od kdy jsou klobásy zdravé? :-|

  • k
    k |

    13. 7. 2016 14:20

    mňamka :-))

  • Jirka
    Jirka |

    1. 6. 2016 11:14

    Není - tak jako vegan není člověk, neboť ten, jak jsme se učili, je všežravec :-)

  • T.
    T. |

    4. 3. 2016 20:08

    Takový pěkný zdravý veganský jídlo a někdo do toho narve klobásu, to snad není možný :-D Copak bez kusu mrtvoly nebo sejra to není plnohodnotný jídlo?

  • pavlík
    pavlík |

    9. 4. 2015 10:01

    Překvapilo chutné rychlé mnam ;-) ;-) ;-)

  • lucek
    lucek |

    15. 5. 2014 12:15

    Jídlo jsem uvařila nejprve bez klobásy... a pak klobásu přidala. Výsledek je dobrý, ale už jsem jedla i lepší věci. ;-)

  • Michaela
    Michaela |

    24. 8. 2013 10:46

    Supr recept, ovšem zdravý je pouze bez přidání klobásky :) takže za mě varianta bez jinak hodně dobré.

  • iper
    iper |

    8. 3. 2011 14:12

    Děkuji za recept, pohanku i červenou čočku vařím často, ale ještě mě nenapadlo je smichat. První den to bylo dobré, ale druhý den studené úplně skvostné! Klobáska do teplé varianty byla fajn (přidávala jsem ji s osmaženou cibulkou až na talíři), pokud seženete bio a bez éček jako jsme měli my, tak proč ne? ;-) Pohanku přidávám až když je čočka hotová, pak povařím už jen minutu a šup s tím aspoň na 20 minut do peřin :-D

  • Antonia Trusková
    Antonia Trusková |

    19. 3. 2009 00:42

    Recept je chutný a jednoduchý na prípravu. Názov hovorí o "Zdravej...". Myslím, že nie je veľa receptov, ktoré toto slovo uvádzajú už v názve. Čo keby sa vypustila klobása aby bol este zdravší?

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2008 12:12

    Zdravá dobrota s klobáskou?!