Autor:

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Snadné
Ingredience
Pohanka 1 šálek
Červená čočka 2 šálek
Klobása 1 ks
Cibule
velká
1 ks
Mrkev
střední
2 ks
Petržel  
Celer  
Olivový olej  
Zeleninový vývar  
Bobkový list  
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Balzamikový ocet  
Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat, nebo slívat, přišlo by se tak o cenný rutin z pohanky.
Přidá se zeleninový bujon, bobkové listy.
Na pánvi se na olivovém oleji osmaží na kostky nakrájená cibule spolu s klobáskou na tenká kolečka, přidá se do hrnce se zeleninou.
Přidáme díl propláchnuté pohanky, dva díly propláchnuté červené čočky a 8minut vaříme.
Odstavíme, osolíme mořskou solí, pepřem, okyselíme balzamikem (jemnější než klasický ocet, ale může být i ten) a necháme pod pokličkou 15 minut odstát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.87 9 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Komentáře

  1. J.   31.08.2016 | 17:13 | reagovat |

    Od kdy jsou klobásy zdravé? :-|

  2. k   13.07.2016 | 14:20 | reagovat |

    mňamka :-))

  3. T.   04.03.2016 | 20:08 | reagovat |

    Takový pěkný zdravý veganský jídlo a někdo do toho narve klobásu, to snad není možný :-D Copak bez kusu mrtvoly nebo sejra to není plnohodnotný jídlo?

    1. Jirka   01.06.2016 | 11:14 | reagovat |

      Není - tak jako vegan není člověk, neboť ten, jak jsme se učili, je všežravec :-)

      1. Jitka   04.10.2016 | 19:28 | reagovat |

        A jak jsme se učili, všežravost neznamená nutnost, ale schopnost.

  4. pavlík   09.04.2015 | 10:01 | reagovat |

    Překvapilo chutné rychlé mnam ;-) ;-) ;-)

  5. lucek   15.05.2014 | 12:15 | reagovat |

    Jídlo jsem uvařila nejprve bez klobásy... a pak klobásu přidala. Výsledek je dobrý, ale už jsem jedla i lepší věci. ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web