Autor:

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Snadné
Ingredience
Pohanka 1 šálek
Červená čočka 2 šálek
Klobása 1 ks
Cibule
velká
1 ks
Mrkev
střední
2 ks
Petržel  
Celer  
Olivový olej  
Zeleninový vývar  
Bobkový list  
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Balzamikový ocet  
Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat, nebo slívat, přišlo by se tak o cenný rutin z pohanky.
Přidá se zeleninový bujon, bobkové listy.
Na pánvi se na olivovém oleji osmaží na kostky nakrájená cibule spolu s klobáskou na tenká kolečka, přidá se do hrnce se zeleninou.
Přidáme díl propláchnuté pohanky, dva díly propláchnuté červené čočky a 8minut vaříme.
Odstavíme, osolíme mořskou solí, pepřem, okyselíme balzamikem (jemnější než klasický ocet, ale může být i ten) a necháme pod pokličkou 15 minut odstát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.87 9 5 1
Barevný salát s malinami Zábavné jarní saláty Články z

Komentáře k receptu: Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Komentáře

  1. J.   31.08.2016 | 17:13 | reagovat |

    Od kdy jsou klobásy zdravé? :-|

  2. k   13.07.2016 | 14:20 | reagovat |

    mňamka :-))

  3. T.   04.03.2016 | 20:08 | reagovat |

    Takový pěkný zdravý veganský jídlo a někdo do toho narve klobásu, to snad není možný :-D Copak bez kusu mrtvoly nebo sejra to není plnohodnotný jídlo?

    1. Jirka   01.06.2016 | 11:14 | reagovat |

      Není - tak jako vegan není člověk, neboť ten, jak jsme se učili, je všežravec :-)

      1. Jitka   04.10.2016 | 19:28 | reagovat |

        A jak jsme se učili, všežravost neznamená nutnost, ale schopnost.

  4. pavlík   09.04.2015 | 10:01 | reagovat |

    Překvapilo chutné rychlé mnam ;-) ;-) ;-)

  5. lucek   15.05.2014 | 12:15 | reagovat |

    Jídlo jsem uvařila nejprve bez klobásy... a pak klobásu přidala. Výsledek je dobrý, ale už jsem jedla i lepší věci. ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web