Autor:

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
: zadní, kližka, přední, podplečí...
800 g
Nit  
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Hladká mouka  
Uzený špek 100 g
Cibule 2 ks
Mrkev
velká
1 ks
Malý celer 1 ks
Petržel
menší
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
- kuličky
4 ks
Rajský protlak 1 lžíce
Červené víno 1 dl
Vepřový vývar
nebo bujon
 
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Postup přípravy:

Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2 hodiny proležet. Pak poprášíme moukou.

Špek pokrájíme na malé kousky a nasucho v hrnci vyškvaříme, během toho přidáme osmažit pokrájenou cibuli. Na vyškvařeném špeku s cibulí ze všech stran zprudka orestujeme maso. Pak přidáme i protlak, očištěnou a pokrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Vše zalijeme vínem, přidáme vývar, nové koření a dusíme doměkka.

Maso poté vyjmeme, sundáme nit, pokrájíme na plátky. Vyndáme z vývaru nové koření a zeleninu buď rozmixujeme, propasírujeme nebo necháme tak, jak je, a vývar zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše pak ještě provaříme. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Plátky masa vrátíme prohřát zpět do omáčky.

Podáváme s knedlíkem, rýží, noky nebo bramborem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 37 x
1
4.89 37 5 1
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Komentáře

  1. Petra   18.09.2016 | 15:25 | reagovat |

    Nebyla jsem si ze začátku moc jistá, nevěděla jsem jak dlouho maso dělat, aby nebylo tuhé, ale výsledek byl výborný. Doba dušení byla podle rady mamky necelé 2 hoďky až dost, ale to prý záleží jaké je hovězí.

  2. Aneta   08.12.2015 | 15:00 | reagovat |

    Prostě senzace <3

  3. Týna   15.04.2015 | 15:14 | reagovat |

    Maso se mi při pokusu o plát masa rozpadlo a tak jsem všechno nakrájela natřela hořčici a bylo. Výborné to bylo i tak, takže děkuji za povedený oběd.

  4. katuusss   17.01.2015 | 14:27 | reagovat |

    Děkuji za super recept

  5. Helena Vokrackova   03.01.2015 | 17:11 | reagovat |

    Vynikající

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web