Autor:

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
: zadní, kližka, přední, podplečí...
800 g
Nit  
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Hladká mouka  
Uzený špek 100 g
Cibule 2 ks
Mrkev
velká
1 ks
Malý celer 1 ks
Petržel
menší
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
- kuličky
4 ks
Rajský protlak 1 lžíce
Červené víno 1 dl
Vepřový vývar
nebo bujon
 
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Postup přípravy:

Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2 hodiny proležet. Pak poprášíme moukou.

Špek pokrájíme na malé kousky a nasucho v hrnci vyškvaříme, během toho přidáme osmažit pokrájenou cibuli. Na vyškvařeném špeku s cibulí ze všech stran zprudka orestujeme maso. Pak přidáme i protlak, očištěnou a pokrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Vše zalijeme vínem, přidáme vývar, nové koření a dusíme doměkka.

Maso poté vyjmeme, sundáme nit, pokrájíme na plátky. Vyndáme z vývaru nové koření a zeleninu buď rozmixujeme, propasírujeme nebo necháme tak, jak je, a vývar zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše pak ještě provaříme. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Plátky masa vrátíme prohřát zpět do omáčky.

Podáváme s knedlíkem, rýží, noky nebo bramborem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 39 x
1
4.89 39 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Komentáře

  1. Anna Součková   23.03.2017 | 10:35 | reagovat |

    Skvělé. Určitě ráda a brzy zopakuji.

  2. Petra   18.09.2016 | 15:25 | reagovat |

    Nebyla jsem si ze začátku moc jistá, nevěděla jsem jak dlouho maso dělat, aby nebylo tuhé, ale výsledek byl výborný. Doba dušení byla podle rady mamky necelé 2 hoďky až dost, ale to prý záleží jaké je hovězí.

  3. Aneta   08.12.2015 | 15:00 | reagovat |

    Prostě senzace <3

  4. Týna   15.04.2015 | 15:14 | reagovat |

    Maso se mi při pokusu o plát masa rozpadlo a tak jsem všechno nakrájela natřela hořčici a bylo. Výborné to bylo i tak, takže děkuji za povedený oběd.

  5. katuusss   17.01.2015 | 14:27 | reagovat |

    Děkuji za super recept

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web