Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • plátky krkovičky bez kosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • dijonská hořčice
    • hladká mouka
    • olej na smažení
  • Salát
    • hlávkové zelí
    • paprika nejlépe barevná
    • okurka salátová
    • rajčata - pevná
    • cibule
    • sůl
    • cukr
    • ocet nebo citronová šťáva
    • olej
    • zakysaná smetana nebo majolka, případně půl na půl
    • dijonská hořčice nebo plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme salát. Jako zeleninová příloha pro čtyři osoby bude stačit: čtvrt menší hlávky zelí pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, jemně pocukrujeme a rukou promačkáme. Pak přidáme menší drobně pokrájenou cibuli, polovinu pokrájené oloupané okurky, 1-2 pokrájená rajčata a jednu pokrájenou barevnou papriku. Vše zakápneme cca lžící oleje, dochutíme octem nebo citronovou šťávou, dobře promícháme a necháme v chladnu proležet.
2
Dip: Zakysanou smetanu (majolku) ochutíme bílým pepřem, solí a hořčicí dle chuti. Hotový salát jím po odležení zakápneme. Dip není nutný.
3
Plátky libové krkovičky naklepeme, po stranách několikrát nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Ihned smažíme z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji.
4
Podáváme s vařeným, pečeným nebo smaženým bramborem, případně s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.