Zdobené jidášky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • sůl
    • citronová kůra
    • 50
      g rozinky Sekané
    • 50
      g mandle Sekané
    • 30
      g droždí
    • mléko
    • muškátový květ
    • anýz Tlučený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, koření a v mléce vykynutý kvásek (droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochu mléka). Trochou mléka vypracujeme tužší těsto, do kterého zapracujeme sekané mandle a rozinky. Dáme vykynout na teplé místo asi na 2 hodiny.
2
Potom vyválíme na vále po částech těsto asi na 1 cm vysoko. Vykrajujeme větším kolečkem nebo skleničkou kolečka, pomažeme je rozšlehaným vejcem, posypeme hrubým krystalovým cukrem a bohatě zdobíme kousky ořechů, ovoce, mandlí, semínek apod. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    6. 4. 2007 09:21

    Ráda bych vyzkoušela, ale nevím na kolik má být nastavena trouba ajak dlouho se má píct. Jsem teprve začátečnice v pečení. Děkuji za pomoc

  • Veronika
    Veronika |

    6. 4. 2007 09:21

    Ráda bych vyzkoušela, ale nevím na kolik má být nastavena trouba ajak dlouho se má píct. Jsem teprve začátečnice v pečení. Děkuji za pomoc

  • Emila
    Emila |

    1. 4. 2006 10:41

    Včera jsem dělala na zkoušku, vypadá krásně

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:48

    Dělala jsem loni, budu děla opět na Velikonoce, vypadají krásně a jsou i dobré

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2005 19:14

    Dělala jsem na Velikonoce v loňském roce a bylo výborné. Daleko lepší než jidášky bez ovoce!!