Zbojnické kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 40
      g anglická slanina
    • 80
      g žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g zelená paprika
    • 75
      g rajčata
    • 1
      špetka petrželová nať (Na ozdobení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji krátce po obou stranách opečeme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na suché pánvi prudce orestujeme. Cibuli najemno posekáme. Žampiony, papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Na pánev ke slanině přidáme nejdříve cibuli, až zesklovatí, přimícháme žampiony. Opečeme, přisypeme kousky paprik a nakonec rajčata. Směs promícháme a podle chuti dokořeníme. Na alobal položíme opečené kotlety a poklademe je připravenou směsí. Vše zabalíme a dopečeme v troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) doměkka. Ozdobíme petrželkou a podáváme s tmavým chlebem nebo s brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva J.
    Eva J. |

    19. 4. 2009 14:03

    Takto připravená kotletka je opravdu dobrá, jenom jsem dala na každou kotletu jedno cca 100g rajče a jednu bílou papriku. V alobalu pak zelenina krásně pustila šťávu, kterou jsem zalila přílohu - rýži. Díky

  • Vlasta
    Vlasta |

    31. 10. 2004 13:04

    Dobré

  • Anonym
    Anonym |

    29. 10. 2004 13:42

    jednoduché, chutné