Autor:

Máslové řízky

Střední
Ingredience
Kuřecí prsa  
Cibule 3 ks
Olej  
Máslo  
Paprika  
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka  
Vepřové maso
kotlety, plecko, může být i kuřecí
4 plátek
Máslové řízky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme. Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme a skládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý.

Pak výpek zalejeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny potopené. Pak na každý plátek masa položíme kousek syrového másla. Přiklopíme a pečeme asi 1/2 až 3/4 hod při 170 °C. Základem úspěchu je nepřipálit výpek. Pokud se tak stane, raději ten kousek vyhoďte a rozvařte jen zbytek, aby jídlo nebylo hořké po připálenině.

Nejlepší přílohou je bramborová kaše.

Další <a href=http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=643>foto k receptu</a>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 40 x
1-
4.65 40 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Máslové řízky

Komentáře

  1. Sadilkovi30   10.01.2014 | 11:12 | reagovat |

    jeden z prvních receptů, který jsem tu objevila a bylo to moc dobré, od té doby pravidelně na našem jídelníčku. :-)

  2. MartikK   11.03.2011 | 16:09 | reagovat |

    Dělám pravidelně, jak kuřecí prsní řízky tak plátky z vepřové pečeně a je to moc dobré.

  3. Eva1   09.03.2011 | 22:58 | reagovat |

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  4. Eva1   14.10.2010 | 22:43 | reagovat |

    U nás tento recept patří k oblíbeným.

  5. Katka Zilkova   28.10.2009 | 8:14 | reagovat |

    Restovala jsem na trošce oleje a přidala jsem opravdu jen kousíček másla a bylo to dokonalé a ne mastné. I cibule mi moc chutnala. Jinak Lenko, pokud chcete něco nekalorického, tak je potřeba asi zajít do jiné kategorie - třeba saláty.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web