Máslové řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí prsa
    • 3
      ks cibule
    • olej
    • máslo
    • paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • 4
      plátek vepřové maso kotlety, plecko, může být i kuřecí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme. Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme a skládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý.
2
Pak výpek zalejeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny potopené. Pak na každý plátek masa položíme kousek syrového másla. Přiklopíme a pečeme asi 1/2 až 3/4 hod při 170 °C. Základem úspěchu je nepřipálit výpek. Pokud se tak stane, raději ten kousek vyhoďte a rozvařte jen zbytek, aby jídlo nebylo hořké po připálenině.
3
Nejlepší přílohou je bramborová kaše.
4
Další <a href=http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=643>foto k receptu</a>
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sadilkovi30
    Sadilkovi30 |

    10. 1. 2014 11:12

    jeden z prvních receptů, který jsem tu objevila a bylo to moc dobré, od té doby pravidelně na našem jídelníčku. :-)

  • MartikK
    MartikK |

    11. 3. 2011 16:09

    Dělám pravidelně, jak kuřecí prsní řízky tak plátky z vepřové pečeně a je to moc dobré.

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 22:58

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Eva1
    Eva1 |

    14. 10. 2010 22:43

    U nás tento recept patří k oblíbeným.

  • Katka Zilkova
    Katka Zilkova |

    28. 10. 2009 08:14

    Restovala jsem na trošce oleje a přidala jsem opravdu jen kousíček másla a bylo to dokonalé a ne mastné. I cibule mi moc chutnala. Jinak Lenko, pokud chcete něco nekalorického, tak je potřeba asi zajít do jiné kategorie - třeba saláty.

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    3. 5. 2009 06:59

    Myslím,že pořadí na TOP na tomto webu je diskutabilní.Např. tento recept si držel dlouho třetí příčku a hodnotilo jej 27 uživatelů,ale např.Pizza těsto jako z pizzerie má průměrné hodnocení nyní 1,27,je na 10. místě, ale hodnotilo jej 169 lidí.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    30. 4. 2009 21:54

    Lenko, TOP recepty = výpis receptů dle hodnocení uživatelů.

  • Edita Lukášová
    Edita Lukášová |

    30. 4. 2009 07:27

    Máslové řízky jsem dělala minulý týden a nijak mě nenadchly - o velké mastnotě už byla řeč a cibule, která se v pekáči prakticky uvařila, taky nebyla nic moc...

  • Lenka Nerudová
    Lenka Nerudová |

    29. 4. 2009 23:04

    A nechci být ošklivá, ale našla bych tady spoustu jiných receptů, které bych zařadila do TOP 10. Nevím, jakým způsobem se toto pořadí volí, nebo vybírá, ale sem bych nesáhla.

  • Lenka Nerudová
    Lenka Nerudová |

    29. 4. 2009 23:02

    Mně to připadlo velmi mastné...restovat na oleji, pak ještě přidávat takovou porci másla????Myslím, že zbytečné....kdyby se všechny ingredience včetně másla - ale jen malé hrudky - daly do pekáče a podlily vodou, před dopečením se odkrylo víko pekáče, mělo by to absolutě stejný efekt..upečené, zapečené, ale minilálně o desítky tisíc kalorií, nebo stovky mastných ok méně

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    6. 4. 2009 15:25

    Nevyzkoušel někdo náhodou tento recept s masem z divočáka?

  • Benova Lenka
    Benova Lenka |

    5. 4. 2009 15:09

    Dnes so varila k obedu z kuracieho mäsa, doporučujem. Dávam za 1.

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    2. 4. 2009 10:12

    Recept jsem vyzkoušela, všem chutnalo,másla jsem dala málo a použila libové vepřové plecko.Dávám za 1.

  • Mirka Vrsnikova
    Mirka Vrsnikova |

    31. 3. 2009 21:33

    Velmi ráda zapékám maso v troubě a našla jsem zde pár skvělých receptů. Tento ale neshledávám nijak extra. Maso je sice opravdu šťavnaté, ale chuťově nevýrazné a hodně mastné.

  • Renda ***
    Renda *** |

    31. 3. 2009 05:34

    dělala jsem z krkovičky, bylo to výborné, jen na můj vkus dost mastné...držela jsem se přesně receptu a to máslo už bylo jaksi navíc, příště budu chytřejší :-))

  • Zdenka Drábková
    Zdenka Drábková |

    30. 3. 2009 17:24

    Včera jsem dělala celé rodině na oběd s bramborem z kuřecího masa s velkým zeleninovým salátem a všichni chválili.

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    29. 3. 2009 17:20

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Lenka Štěpanková
    Lenka Štěpanková |

    29. 3. 2009 13:05

    Dělala jsem dnes k obědu a bylo to vynikajici. Hodnotím za1 a přidávám k oblíbeným.

  • Táňa Tylečková
    Táňa Tylečková |

    29. 3. 2009 11:47

    Dnes jsem udělala,maso bylo sice šťavnaté, ale chuťově nic moc, prostě klasický přírodní řizek

  • Léňa Mühlfeldová
    Léňa Mühlfeldová |

    28. 3. 2009 14:12

    Už jsem si vyndala na tento recept masíčko z mrazáku a chystám se tuto baštu udělat, zní to totiž báječně.

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    26. 3. 2009 14:32

    Dnes byly k obědu i s kaší a opravdu supr.

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    24. 3. 2009 20:24

    Tak tohle nemá chybu. Výborné i kuřecí řízky. dávám 1.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    26. 1. 2009 19:23

    Dělám z kuřecího a je to strašně dobré,ta cibule a to masíčko opravdu máslové.Vynikající!

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    26. 1. 2009 14:23

    Tak jsem receptu dala velikou jedničku. Postup jsem dodržela, jen místo oleje dala domácí sádlo. Je to vynikající !!!! Dneska jsem měla i v práci k obědu a ještě zbyde na dnešek k večeři. Schváleně jsem toho dělala "horu" a neprohloupila jsem. Nádherně to voní i chutná !!! K tomu bramborová kaše a salát z domácího kysaného zelí. Vynikající měkkoučké masíčko.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2008 10:26

    Delal jsem vcera a dnes rano jsme prazdny pekacek doslova vytreli houskama.

  • trajda
    trajda |

    24. 2. 2008 10:09

    omacka primo excelent a rizky taky

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    12. 2. 2008 16:35

    recept kt. odporucia tak skusene damy ako hela a eva precechtelova, skratka nejde neurobit....jednoduche na pripravu a vynikajuce na konzumaciu...stava spod masa + cibulka je na zemiakovom pyre vynikajuca.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    10. 2. 2008 20:46

    Dělala jsem dnes, všem chutnalo. Díky za recept, přidávám k oblíbeným.

  • Bob -
    Bob - |

    2. 11. 2007 16:03

    Dělal jsem k obědu, papriku jsem přidal i pálivou - nemělo to chybu!

  • Hela -
    Hela - |

    25. 7. 2007 18:33

    Jsem ráda Jitřenko, že vám chutnalo! Pokud vám nejvíc chutnala ta cibulka,zkuste i obdobu s hovězím masem. Dala jsem to sem s názvem Hovězí na zázvoru.

  • Jitřenka
    Jitřenka |

    22. 7. 2007 17:42

    Tak dnes jsem tyhle řízečky uvařila k obědu a byly moc dobré. Nejlepší byla ta cibulka z pod masa, kterou jsem dala na bramborovou kaši. Manžel řekl, že je mám zařadit do svého reperoáru. Dávám za 1!