Autor:

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Střední
Ingredience
Slunečnicový olej 1 lžíce
Citronová šťáva 1 lžička
Strouhanka 4 lžíce
Strouhaný parmazán 3 lžíce
Růžičková kapusta
očištěná
700 g
Slanina
plátky - anglická nebo americká
150 g
Mandle
plátkové
2 lžíce
Máslo
ořechové
 
Smetana ke šlehání
nejlépe 40%
285 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba vaření záleží na velikosti kapustiček). Na velké pánvi na másle s olejem si opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu a vaříme dohromady 2-3 minuty. Několikráte opatrně promícháme. Přidáme smetanu a opět necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.

To celé dáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou, smíchanou s parmezánem a necháme v troubě péct 20 minut - dohněda - smetana nám mezitím zhoustne a probublává strouhankou. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odstát - dokud se var smetany neutiší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Komentáře

  1. S   29.01.2016 | 13:49 | reagovat | závadný

    Co je to ořechové máslo? Je to pasta z rozmixovaných ořechů nebo klasické máslo smíchané s ořechy...?

  2. Klára   26.01.2016 | 21:20 | reagovat | závadný

    Co k tomu za přílohu? Brambory?

  3. misnez   16.02.2015 | 20:08 | reagovat | závadný

    Asi není dietní, ale tenhle hřích si zopakuju ráda. Luxusní!!!!!

  4. boriscina   25.01.2015 | 18:46 | reagovat | závadný

    exelentní!Když se dodrží recept a nehledají se náhražky,tak je "žůžo labůžo" Na steaku jsem si takhle nepochutnal. ;-)

  5. Tomáš   03.02.2014 | 22:28 | reagovat | závadný

    Bohužel jsem až při přípravě zjistil, že nemám citron a tudíž ani šťávu z citronu, ale nevadí - výsledek vynikající! :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web