Koláč švestkový s drobenkou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 20
Ingredience
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr krystal 1 hrnek
Skořicový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Bílý jogurt 1 kelímek
Zakysaná smetana 1 kelímek
Mléko 1,5 dl
Olej 1,5 dl
Švestky 1 kg
Vejce 2 ks
DROBENKA
Hrubá mouka 500 g
Cukr krystal 300 g
Máslo 100 g
Skořice 1 lžička
Koláč švestkový s drobenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

V míse promícháme mouku se všemi sypkými ingrediencemi, potom přidáme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, olej a mléko. Vše řádně promícháme. Každá mouka jinak pije; pokud se nám těsto zdá moc husté přidáme mléko. Nalijeme do pekáče (tato dávka je na standardní velký plech 30×38 cm s vysokými okraji).

DROBNKA:
Promícháme mouku s cukrem a skořicí, rukama zapracováváme máslo tak, že ho dlaněmi a prsty v mouce a cukru jakoby rozdrobujeme, dokud nám nevznikne drobení.

Na těsto poklademe vypeckované švěstky slupkou dolů, posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Koláč švestkový s drobenkou

Komentáře

  1. vendice   29.07.2016 | 9:26 | reagovat | závadný

    Buchta je výborná, jenom drobenku jsem teda udělala z poloviční dávky a ještě jí bylo na můj vkus moc. Skořici už jsem do ní ani nedávala, tolik ji nemusím - za mě skořicový cukr v buchtě stačí :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web