Bramborový oběd

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 12
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g salám suchý
    • 300
      g točený salám slovenský
    • 100
      g šunka
    • 100
      g sýr na strouhání
    • 50
      g máslo
    • hříbky mohou být i čerstvé
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • sojová omáčka
    • olej
    • vegeta
    • bazalka
    • mletá paprika sladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i houby pokrájíme, přidáme trochu oleje asi 2 lžíce a 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily), nakrájíme je jak sami chceme (kostky, kolečka, čtvrtky), posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky, promícháme.
2
Masu vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou, solí. Vše smícháme, na vrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180 °C až 200 °C.
3
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct do křupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky a zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • airin
    airin |

    25. 6. 2016 21:02

    Moc dobré - a stačilo míň koření i míň uzeniny, žádná sojovka ani vegeta, přidala jsem zelenou petrželku. Všichni jsme si pochutnali. S čerstvým salátem 1*

  • léňa
    léňa |

    13. 1. 2015 14:38

    trochu moc koření ne? a salámů taky :-\

  • Sandra
    Sandra |

    12. 6. 2013 14:56

    Houby nejíme a bazalku nikde nemůžu sehnat.. takže to zkusíme bez toho, ale věřím že to bude stát za to.. :-)

  • Marta Jungová
    Marta Jungová |

    17. 8. 2009 08:02

    Přišlo mi to moc slaný, když se dává sojová omáčka už bych sůl nedávala, jen koření.

  • Edita
    Edita |

    9. 6. 2007 13:44

    Držte mi pěsti, jdu to zkusit, protože podle fotky to vypadá výborně a komentáře jsou taky pozitivní :-) Už se mi sbíhají sliny :-)

  • Lenka
    Lenka |

    22. 5. 2007 23:14

    Dávám za 1. Je to výborné a jednoduché. Myslím, že bez bazalky by to nebylo ono. Příště přidám ještě víc šunky a sýra - dodají tomu výtečnou chuť.

  • elen
    elen |

    9. 9. 2006 13:33

    Nemyslím si že by to malo byť zaradené medzi zemiakové jedlá. Je tam skoro pol kila salámu, takže aké bramborové.

  • MarieS Siudová
    MarieS Siudová |

    27. 8. 2006 23:02

    Je to bašta hodnotím za 1.Bazalku rozhodně nevynechávat.Jako přílohu doporučuji zeleninový salát.

  • Martina S.
    Martina S. |

    24. 3. 2006 13:00

    Včera navečer jsem brambory zapekla a dnes, po uležení, jsou výborné. Hodnotím za 1.

  • Alena H.
    Alena H. |

    22. 3. 2006 08:01

    Bramborový oběd jsem dělala včera k večeři, jídlo bylo vynikající. Nedávala jsem bazalku a česnek.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 3. 2006 06:53

    Ja tiež, Zuzka, a hlavne ak sú zo zemiakov. Máme veľmi vysokú spotrebu zemiakov. : )

  • Zuzana Bernátová
    Zuzana Bernátová |

    20. 3. 2006 19:27

    Mám rada jedlá ,ktoré sa môžu pripraviť v jednej nádobe ,šetrý to čas aj riad.