Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      ks vejce
    • strouhaný parmazán nebo jiny tvrdy syr(eidam...)
    • máslo
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek strouhany,spetka
  • Napln
    • 200
      g vinná klobása
    • 200
      g mleté maso veprove,hovezi,drubezi-co dum dal...
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 stonek
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata nebo cerstva
    • fenyklová semínka kavova lzicka
    • petrželka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a promícháme.
2
Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na drobno a spolu s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Přidáme klobásku nakrájenou na malinké kousky, mleté maso a necháme zatáhnout.
3
Odstraníme česnek, přidáme rozmačkaná sterilovaná rajčata i se šťávou (pokud použijeme rajčata čerstvá, tak je spaříme a oloupeme), dále přidáme fenyklová semínka a nechame vařit asi hodinu, skoro vsechna šťáva se musí vyvařit, směs musí mít hustou konzistenci. Do uvařené směsi přidáme posekanou petrželku, dosolíme, promícháme.
4
Pekáček vymažeme máslem, poklademe polovinou brambor, pak rovnoměrně poklademe masovou směsí, posypeme trochou parmazánu a opět dáme brambory. Poté posypeme dalším parmazánem, polijeme trochou rozpuštěného másla a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme trochu odpočinout a podávame.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • cutnak
    cutnak |

    5. 8. 2011 19:23

    dala jsem více masa, místo rajčat rajčatový protlak a i tak to bylo mňamózní