Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sójové kostky
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 4
      stroužek česnek
    • 10
      lžíce sojová omáčka shoyu houbová
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • pepř celý
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sójové kostky uvaříme dle návodu ve slané vodě. Vodu slijeme, kostky necháme okapat, a přebytečnou vodu z nich opatrně vymačkáme. Hlívu pokrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme nejprve hlívu, pak přidáme sój. kostky, lehce posolíme, a opečeme. Poté přidáme sójovou omáčku - tady těžko radit množství, asi podle chuti. Přidáme kmín, a rozmačkaný (nastrouhaný) česnek, trochu vody (jen pro chvilkové dušení, aby se nám to nepřipalovalo), a za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou cca 10 min. Poté promícháme, a pokrm by měl být takto hotový. Jako příloha je výborná hrachová kaše (viz. další můj recept), ale může být i bramborová (ta hrachová je samozřejmě daleko zdravější).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    13. 8. 2013 20:12

    Tohle jídlo na první pohled nevypadá moc dobře - všechno obarví sójovka na hnědo - ale je opravdu výtečné. Vyzkoušeno s hrachovou kaší a nelze než doporučit.