Autor:

Sójové kostky na kari

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 2
Sójové maso
Sójové kostky 1 balíček
Podravka  
Kari směs
Kari 1 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Pepř mletý  
Mletá paprika  
Moučkový cukr 2 lžička
Voda 2 lžíce
Panenský olivový olej 1 lžička
Příloha
Rýže ve varném sáčku 1 balíček
Sójové kostky na kari

Postup přípravy:

Rozehřejeme dva vařiče, nachystáme dva kastrólky a do každého přilijeme litr vody. V jednom budeme vařit rýži a v druhém sójové kostky, do kterého vsypeme špetku Podravky a přivedeme k varu.

Mezitím, než nám začnou vřít vody si připravíme kari směs. Všechny ingredience dáme do hrnku a dobře promícháme, vodu přidejme nakonec.

Jakmile začne voda vřít, vhodíme do kastrólku s Podravkou kostky a povaříme okolo 17-20 minut. Do druhého vložíme rýži a vaříme dle instrukcí výrobce.

Hned jak se uvaří rýže, necháme ji ještě v kastrólku, aby nezchladla, nesmí se ale vařit. Až se uvaří kostky, slijeme vodu a uvařené kostky hodíme na střední pánev, na které bude rozpálená trocha oleje. Jakmile usoudíme, že kostky jsou rozpálené, vlijeme směs do pánve a pár minut mícháme na pánvi, dokud všechny kostky nezískají karamelovou barvu.

Uvařenou rýži servírujeme doprostřed většího talíře s malou kapsičkou uvnitř, do které potom přidáme kostky. Zbylé kostky, které se nevešly do kapsy rozprostřeme okolo rýže.

Dobrou chuť

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1-
4.67 6 5 1
Novoroční menu pro přátele: Blýskněte se hned na Nový rok! Články z

Komentáře k receptu: Sójové kostky na kari

Komentáře

  1. Drebs   24.07.2015 | 12:51 | reagovat |

    Uvařeno, ale musím říct, že takto podle receptu je to bída. Jíst se to dá, ale příště si najdu raději recept od někoho, kdo vaření trochu rozumí... :-$

  2. Dáša   29.05.2015 | 11:52 | reagovat |

    Přidala jsem zeleninu s troškou kmínu a taky dobrý. :))

  3. O'Majda   14.05.2015 | 20:27 | reagovat |

    já dělám vždy bez podravky, k čemu glutamát, naopak se zeleninou

  4. alijan   15.03.2015 | 18:33 | reagovat |

    Recept připomíná překlad z hotentotštiny.

  5. Míša   02.10.2014 | 15:50 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem to a je to dobré. I přesto, že s vařením teprve začínám, tak jsem to zvládla.:)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web