Masové nudličky se sýrovým přelivem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec nebo kýta... lze použít i kuřecí nebo krůtí maso
    • pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření (drcený kmín...)
    • sůl
    • olej na smažení
    • 120
      g sýr niva , Gorgonzola, Hermelín, olomoucké tvarůžky, sýr balkánského tipu, Mozzarella..., cca 80 -
    • 150
      ml smetana ke šlehání dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme zprudka dozlatova. Po osmažení maso vyndáme na nahřáté talíře, aby nám hned nevystydlo a do výpeku nasypeme námi oblíbený sýr, který necháme na mírnějším plameni za stálého míchání rozpustit, přilijeme smetanu, necháme velmi krátce provařit a sýrový přeliv je hotový. Přelivem polijeme dle chuti přírodní maso nebo přílohu (brambory, gnocchi, špecle, těstoviny...) a ihned podáváme.
2
S Mozzarellou nebo Hermelínem je přeliv jemnější, s Gorgonzolou nebo tvarůžky pikantnější. Volby sýru je libovolná, dáme ten, který máme rádi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.