Masové nudličky s pórkem na zázvoru

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 15
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso panenka (nebo kuřecí či krůtí prsa)
    • olej
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor - cca 2,5 cm
    • 2
      ks pórek
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme česnek a zázvor pokrájený na kostičky a bílou část pórku (kolečka). Společně chvilku restujeme a nakonec orestujeme i pokrájenou zelenou část pórku a sojovou omáčku (dle chuti), krátce prohřejeme tak, aby pórek změkl, ale zůstal svěže zelený a křehký.
2
Místo pórku můžeme použít čínské zelí. Pokud chceme vegetariánský pokrm, místo masa použijeme tofu, uzený tempeh nebo seitan.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 4. 2016 15:45

    Dobré, rychlé, chválím a doporučuji.

  • rybka
    rybka |

    1. 7. 2013 15:47

    dekuji za skvely recept, bylo to vyborne

  • Klímová
    Klímová |

    31. 12. 2012 11:06

    moc dobrá rychlovka :-)

  • Jana Drobná
    Jana Drobná |

    26. 7. 2012 12:10

    Velmi jednoduché a taky velmi dobré, děkuji za výborný oběd.

  • Kykyna
    Kykyna |

    7. 5. 2012 17:12

    Velká mňamka pro všechny,můžu všem doporučit :-))

  • skleněnka
    skleněnka |

    20. 3. 2012 14:08

    chutnalo nám a taky je to jednoduchý :)

  • Dušana
    Dušana |

    27. 12. 2011 13:50

    Rychlý a výborný oběd na jedničku, vařila jsem z kuřecích prs.

  • Pavlína
    Pavlína |

    2. 10. 2011 15:45

    Byly dobré a rychlé :-*

  • Míša
    Míša |

    30. 7. 2011 10:36

    Dělala jsem je včera k večeři a byly výborné.Měla jsem 60 Dkg masa a dva pořádné pórky.Bílá část pórku se skoro ztratila,tak si myslím,že jeden pórek by byl málo.Zázvoru jsem dala tak akorát a česneku jen dva stroužky,víc jsem neměla.Sůl jsem nepoužila jen sojovku.Určitě zkusím i s tím čínským zelím,láká mě to.

  • Metelka
    Metelka |

    23. 7. 2011 15:27

    Osobně si myslím, že je lepší maso tak půl dne předem naložit do jsojové omáčky a olivového oleje. Bohatě stačí jeden pórek, zázvoru tak dvojnásobek ( 5 cm). Trocha vína před přidáním zeleného pórku není špatná.Se smaženými nudlemi to docela šlo :-)