Pikantní masové nudličky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g roastbeef
    • 25
      g čínské houby sušené
    • 2
      stroužek česnek
    • 25
      g zázvor
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      svazek naťové cibulky
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce cukr
    • 450
      ml nakládaná kukuřice
    • 3
      ks zelená paprika
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • paprika - sladká
    • chilli
    • citron na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby opláchneme a namočíme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme. Chilli papričky zbavíme jadérek, opláchneme a nakrájíme na proužky. Naťové cibulky rozkrájíme na kolečka. Všechny přísady kromě hub smícháme se 4 lžícemi sójové omáčky a cukrem.
2
Roastbeef vcelku opláchneme a osušíme. Nejprve ho nakrájíme na tenké plátky, potom na nudličky, přelijeme připravenou marinádou a necháme asi hodinu odležet. Kukuřici necháme okapat. Papriky očistíme a nakrájíme na hrubší proužky.
3
Odleželé maso necháme okapat a marinádu si zachytíme. V rozehřátém oleji maso asi 3 minuty opékáme. Vyjmeme a udržujeme teplé.
4
Houby necháme okapat a spolu s paprikou a kukuřicí je orestujeme ve výpeku. Zalijeme marinádou, přidáme vývar, přivedeme k varu a při mírné teplotě asi 10 minut vaříme.
5
Solamyl rozmícháme v trošce vody a zahustíme jím omáčku. Maso ochutíme chilli kořením, sladkou paprikou a zbylou sójovou omáčkou. Vše důkladně promícháme. Podáváme s rýží a zdobíme citronem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.