Pikantní nadívané žampiony

Hodnocení:

Moje:

35 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks žampiony větší
    • olej
    • 100
      g mleté maso
    • 1
      ks cibulka malá
    • cayenský pepř půl lžičky
    • sůl
    • pepř drcený
    • 50
      g klobása např. dračí, papriková, či jiná pikantní
    • 2
      lžička petrželka čerstvá nasekaná
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte).
2
Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými nožičkami žampionů. Okořeňte solí, pepřem, cayenským pepřem. Cca po minutce přidejte nasekanou dračí klobásku a nechte smažit další 1-2 minutky. Nechte vychladnout.
3
Pak přidejte žloutek a petrželku. Směsí naplňte žampiony a pečte asi na 170°C 20-25 minut. Podávejte s čerstvým pečivem.
4
Vhodné jako předkrm, večeře nebo pro návštěvu k zakousnutí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.