Pikantní okurkový salát

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks okurka hadovka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou okurku nakrájíme na trojitá co nejjemnějí kolečka: dva řezy nedokrojíme do konce a třetím řezem dílek oddělíme. Tyto trojitá kolečka dáme do mísy, osolíme opatrně promícháme a necháme chvíli odležet, aby pustila vodu. Vodu vylejeme a na okurku přidáme mletý kmín, cukr, ocet a olej. Vše opět opatrně promícháme a dáme do lednice odležet. Kolečka se můžou podávat jako obloha i jako salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 9. 2009 15:43

    Tohle je recept z čínské kuchyně a mletý kmín tam prostě patří ;-)

  • Martin Lipina
    Martin Lipina |

    23. 9. 2009 11:56

    Ahoj no já si neumím představit v okurkovém salátě kmín?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    31. 8. 2008 22:06

    Gábino - já to pochopia, jak to má vypadat, jen jsem nevěděla, zda je tam jen efekt vzhledu, nebo jestli je tam i nějaký jiný efekt tohoto krájení... Jinak vypadat to může pěkně, to je jasný....

  • Gábina H
    Gábina H |

    31. 8. 2008 21:19

    Simčo, řekla bych, že to má být takové silnější kolečko okurky, které je ještě nakrojeno podélně dvakrát, takže vlastně "trojkolečlko". snad jsem ti to objasnila. Myslím, že jsem podobný recept četla v čínské kuchařce.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 8. 2008 12:52

    Jo, tak to je přesně to, jak děláme okurkový salát doma. A někdy - jak jsem už jinde psala - posypu misku salátu sekanými ořechy. Stačí na jednu porci tak 3 - 4 ks ořechů a nožem na prkýnku najemno nasekat (nebo v pytlíku poválet a pomačkat válečkem na nudle...). Jen jsem neznala to "dvakrát nedokrojit a po třetí doříznout". K čemu to slouží? Nebo je to jen otázka zajímavého vzhledu? Díky za případnou odpověď někoho, kdo to zná.

  • Máří
    Máří |

    10. 8. 2007 11:26

    Pikantní přeci neznamená jen pálivý. Tenhle salát dělávám a oproti klasickému sladkokyselému je chuťově výraznější, čerstvě mletý kmín dodá aroma i pikantní chuť. Vyzkoušejte. A hlavně nechejte dostatečně vypotit okurky, nesmí plavat.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    10. 8. 2007 01:14

    V com je ten recept pikantný? My oblubujeme pikantné jedlá, ale tu nie je ani jeden produkt pikantný. Zabudli ste uviest nejakú zlozku, alebo sa pomýlili v názve?Dakujem.