Autor:

Nejlepší dort

Střední
Korpus:
Hladká mouka 250 g
Cukr krystal 250 g
Rostlinný olej 100 ml
Voda 100 ml
Vejce 4 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Náplň:
Šlehačka 600 ml
Granko  
Banány  
Kakao  
Nejlepší dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří krásná bílá hustá pěna. Poté přidáme olej, vodu a nakonec přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalejeme do připravené dortové formy vymazané tukem a pečeme zhruba při 160 °C asi 30-40 minut (dokud nebude těsto růžovo hnědé a špejle bez drobků). Po upečení necháme vychladnout. Dort rozkrojíme na dvě části. Spodní část dáme zpět do okrajů dortové formy, kterou jsme po umytí opět vymazali olejem a vysypali moučkovým cukrem.
Vyšleháme šlehačku a malé množství dáme stranou. Poté poklademe rozpůlenými banány a naplníme dotuha vyšlehanou šlehačkou smíchanou grankem - podle chuti (část šlehačky necháme na pomazání). Druhou část korpusu dáme na vrch. Pomažeme zbytkem grankové šlehačky. Posypeme kakaem a bílou šlehačkou, kterou jsme si nechali hned po ušlehání, ozdobíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.3 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší dort

Komentáře

  1. a3   16.03.2014 | 21:04 | reagovat | závadný

    jak dlouho to priblizne trva?

  2. Stix   09.11.2012 | 9:59 | reagovat | závadný

    korpus je výborný a jednoduchý ja sem ho po upečení rozřízla pokapala rumovým syrupem(horká voda rum a cukr) a krém sem udělala z toho co doma bylo takže zakysanka s bilym jogurtem a vyšlehala sem to s rozpuštěnou čokoládou natřít dort navrch zasypat hoblinkama čokolády a mňamka :-)

  3. Vicky   01.11.2012 | 12:36 | reagovat | závadný

    Po upečení piškotu v dortové formě, ihned po vytažení obrátím formu i s těstem dnem vzhůru, podložím na jednom okraji prkénkem na krájení (nebo něčím jiným) tak, aby mohla odcházet pára a nechám zcela vychladnou a dort zůstane rovný. Tuto radu jsem četla asi před 30-ti lety v novinách od nějakého cukráře a od té doby dodržuji a funguje to.
    Peču jen v kruhu a dolů si dávám alobal, nevymazávám nic, po vychladnutí alobal sundám a na bocích
    piškot uvolním nožem.

  4. JK   28.08.2012 | 18:36 | reagovat | závadný

    Mňamka

  5. Jarka O.   09.11.2008 | 9:30 | reagovat | závadný

    Jestli to nebude tím, že naše babičky a maminky dokázaly udělat nadýchané těsto, protože poctivě šlehaly zvlášť bílky a zvlášť žloutky. Současné hospodyňky si vše zjednoduššují a zrychlují a tudíž si musí pomáhat takovýmito "berličkami". Leckdy ke škodě věci.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web