Autor:

Pikantní nakládaný hermelín

Střední
Ingredience
Hermelín
(Může být i jiný sýr s bílou plísní, ale nejsou tak dobré)
4 ks
Slunečnicový olej  
Červené feferonky
(Nejlepší jsou nakládané papričky Piri-Piri a trocha sušených papriček)
 
Česnek  
Grilovací koření
(Nebo jakákoliv směs - na steaky..)
 
Bobkový list  
Pepř mletý  
Nové koření
Pár kuliček
 
Pikantní nakládaný hermelín

Postup přípravy:

Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! - olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.

Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr - mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den).

Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Kuře v bylinkové strouhance na kapustových listech Říjnová tabule může být veselejší - 4 barevné recepty pro vás Články z

Komentáře k receptu: Pikantní nakládaný hermelín

Komentáře

  1. Michaela Hájková   06.06.2014 | 19:13 | reagovat |

    Zdravím,
    rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, ale nevím jestli mám dostatečné množství oleje... kolik ho je potřeba? Mám 3l sklenice a doufá, že 3l to nebudou, :-\

  2. Jača   21.12.2013 | 18:03 | reagovat |

    ahoj, recept super, už dělám po 3...teplý olej udělá fakt moc, když jsem to dříve zalila klasickym slun. olejem tak to nebylo takové,...ještě přidávám kozí rohy a dělám je do 5L sklenice:):)Doporučuji

  3. mája   16.10.2013 | 14:16 | reagovat |

    výborný ale jedla jsem lepší :-*

  4. Marek   23.11.2012 | 11:10 | reagovat |

    Doporučuji tam přidat romadůr.

  5. Eva   07.08.2012 | 12:12 | reagovat |

    Na dno sklenice přidám pár lístků máty nebo meduňky, má to zase jinou pikantní chuť.Jinak běžný postup.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web