Pikantní nakládaný hermelín

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: bastoch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hermelín (Může být i jiný sýr s bílou plísní, ale nejsou tak dobré)
    • slunečnicový olej
    • červené feferonky (Nejlepší jsou nakládané papričky Piri-Piri a trocha sušených papriček)
    • česnek
    • grilovací koření (Nebo jakákoliv směs - na steaky..)
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • nové koření Pár kuliček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! - olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.
2
Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr - mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den).
3
Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michaela Hájková
    Michaela Hájková |

    6. 6. 2014 19:13

    Zdravím, rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, ale nevím jestli mám dostatečné množství oleje... kolik ho je potřeba? Mám 3l sklenice a doufá, že 3l to nebudou, :-\

  • Jača
    Jača |

    21. 12. 2013 18:03

    ahoj, recept super, už dělám po 3...teplý olej udělá fakt moc, když jsem to dříve zalila klasickym slun. olejem tak to nebylo takové,...ještě přidávám kozí rohy a dělám je do 5L sklenice:):)Doporučuji

  • mája
    mája |

    16. 10. 2013 14:16

    výborný ale jedla jsem lepší :-*

  • Marek
    Marek |

    23. 11. 2012 11:10

    Doporučuji tam přidat romadůr.

  • Eva
    Eva |

    7. 8. 2012 12:12

    Na dno sklenice přidám pár lístků máty nebo meduňky, má to zase jinou pikantní chuť.Jinak běžný postup.

  • houba87
    houba87 |

    18. 5. 2012 22:06

    Poprvé jsem ho dělal narychlo s teplým olejem a druhý den byl k jídlu.. Musím uznat, že naprosto luxusní :)

  • Barbora
    Barbora |

    30. 8. 2011 17:30

    naloženo a uloženo!!! :-)

  • Idi
    Idi |

    26. 8. 2011 18:53

    Naloženo...3 dny to snad vydržíme :-D už se nám sbíhají sliny ;-) Tip se zahřátým olejem a kořením vidím poprvé a proto jsem se rozhodla vyzkoušet ho.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 3. 2010 14:08

    Velmi povedený recept!Dělal jsem již několikrát,hermelín krájím na silnější plátky,může se pak ujídat vidličkou:-).Jiří

  • Cenda Lysak
    Cenda Lysak |

    25. 11. 2007 17:50

    Eva Kanovska zlobi!

  • Eva Kanovska
    Eva Kanovska |

    9. 10. 2007 11:50

    My jsme je pripravili pro nase evropske kolegy v kancelari a byly vrcholem vecera. Vzhledem k nepristupnosti nekterych surovin jsme do zahrateho oleje (mimochodem uzasny napad) pridali pouze pepr, bobkovy list a susene pili-pili papricky, zato na podelne rozkrojeny hermelin jsme natreli cesnek s madarskou paprikovou pastou a susenou paprikou a po dvou dnech v lednicce a dvou v pokojove teplote byly akorat - spravna vune i konzistence. Diky za recept!

  • jirIN
    jirIN |

    30. 9. 2007 20:06

    Hermelínky nám pěkně zdražují, ale zkusil jsem teď nějakého slovenského příbuzného za levno z Isparu a šlo to taky. Také jsem to poprvé dal do lednice, takže to vydrží déle. Ve špajzu po týdnu to bylo blato, které ani nešlo vytáhnout. V ledničce po 14 dnech ideálka.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 1. 2007 20:38

    Prostě super, nemám další komentáře

  • pavel
    pavel |

    13. 1. 2007 16:11

    já bych to do sebe nacpal dřív než bych je vubec naložil :-)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    13. 1. 2007 11:29

    Jen jsem zapomněla napsat,že Hermelínky byly naprosto vynikající.Nechala jsem je den předtím než šly do nálevu v pokojové teplotě a musím říct,že za dva dny už byly perfektní.Kdyby nebyly tak drahé,jedla bych je od rána do večera.Naštěstí netrpím na žlučník,takže tohle mě trápit nemusí,ale je nás doma víc,kterým Hermelín chutná,takže by nám museli v práci přidat.Tedy myslím peněz a ne práce..o))

  • veficka
    veficka |

    13. 1. 2007 10:21

    skousela jsem a jsou super smakovaly cele rodine

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    31. 12. 2006 17:49

    Vynikající záležitost, ovšem pro žlučníkáře zabiják.

  • Honza
    Honza |

    31. 12. 2006 15:15

    mám velkou chuť, když to vše pozoruji

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 9. 2006 10:06

    Di: držím..o))))

  • martin jirout
    martin jirout |

    7. 9. 2006 01:43

    luxusní záležitost hlavně k pivku hermelíny nakládám podobně a proto hodnotím za 1 protože jsou opravdu skvělé vřele doporučuji

  • Di
    Di |

    6. 9. 2006 22:19

    Vydržte, jinak to newbude ono!!!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 9. 2006 17:16

    Už mám naloženo a stále ty hermelínky pozoruji......No,tak to jsem zvědavá,jestli to do soboty vydržím.Pochybuji!.:o)

  • Hana Petrů
    Hana Petrů |

    6. 9. 2006 15:55

    vypadá to velmi dobře.Jdu koupit hermelín

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 9. 2006 10:27

    Tak tomu věřím,že musí být perfektní.Jen to vydržet ty tři dny..o))