Zelňačka s klobásou

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Kysané zelí  
Klobása 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 1 ks
Paprika - sladká 1 ks
Polohrubá mouka 2 lžíce
Smetana 2 dl
Brambory 4 ks
Sůl 1 špetka
Kmín  
Pálivá paprika 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám okulit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem.Uvařené brambory i s vodou, co se v nich vařily vleju do uvařeného zelí.

Do mléka nebo smetany rokvedlám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.71 28 5 1
Reklama
Vývar s knedlíčky Hovězí vývar krok za krokem + speciální šéfkuchařské fígle Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka s klobásou

Komentáře

  1. Dadinka   26.07.2016 | 12:57 | reagovat |

    Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

  2. Michal   07.01.2016 | 7:27 | reagovat |

    Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

  3. H-o-n-z-a-1   26.09.2015 | 12:17 | reagovat |

    Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

  4. Martina   01.02.2013 | 12:53 | reagovat |

    je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

  5. pavlina   29.12.2012 | 12:14 | reagovat |

    dokolnala polevka moc dobra.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web