Zelňačka s klobásou

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Kysané zelí  
Klobása 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 1 ks
Paprika - sladká 1 ks
Polohrubá mouka 2 lžíce
Smetana 2 dl
Brambory 4 ks
Sůl 1 špetka
Kmín  
Pálivá paprika 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám okulit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a vařím necelou půlhodinku. Mezitím si oloupu brambory, nakrájím na kostičky a vařím zvlášť v kastrolku se solí a kmínem.Uvařené brambory i s vodou, co se v nich vařily vleju do uvařeného zelí.

Do mléka nebo smetany rokvedlám mouku a zavařím do polévky. Přidám maggi a už skoro nesolím - solila jsem brambory při vaření. Brambory se vaří zvlášť, s kyselým zelím by se do měkka neuvařily.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.71 28 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 28x)
Reklama
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka s klobásou

Komentáře

  1. Dadinka   26.07.2016 | 12:57 | reagovat | závadný

    Vařila jsem přesně podle tohoto návodu,nějak mi nedošlo,že je v receptu i paprika,takže jsme jí tam pak musela dodat.... Při zalití zelí vodou s vařenými bramborami neměla polévka vůbec chut,takže jsem pak musela dochucovat jak blázen...Polévka je nakonec dobrá,jelikož se stále a stále učím vařit,posloužil mi recept dobře jako inspirace a správný pracovní postup,jinak tedy to koření vám v receptu úplně chybí.... :-(

  2. Michal   07.01.2016 | 7:27 | reagovat | závadný

    Ale co ta paprika? 1ks sladká a 1 ks pálivá, ale v receptu jsem ji nenašel..

  3. H-o-n-z-a-1   26.09.2015 | 12:17 | reagovat | závadný

    Super polévka! Pridal jsem bobkovy list, nove koreni, 1/2 slepiciho bujonu a hrst cerstvych hub :-).

  4. Martina   01.02.2013 | 12:53 | reagovat | závadný

    je moc dobrá, ač začátečník, povedla se mi, dávám za 1

  5. pavlina   29.12.2012 | 12:14 | reagovat | závadný

    dokolnala polevka moc dobra.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web