Autor:

Pikantní omáčka z bezinek

510 minut PT0H510M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Bezinky 500 g
Vinný ocet 500 ml
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Muškátový oříšek
strouhaný
 
Pepř celý 50 ks
Hřebíček 15 ks
Zázvor
čerstvý, nastrouhaný
1 lžička
Pikantní omáčka z bezinek

Postup přípravy:

Opláchnuté kuličky bezinek sdrhněte pomocí vidličky od stopek, opláchněte a dejte do litinového kastrolu. Zalijte octem, vložte do trouby a ponechte v ní 8 hodin při 50 °C.
Vylouhovanou šťávu odlijte do hrnce. Přidejte nakrájenou cibuli s ostatními přísadami a povařte asi 10 minut.
Rozlijte do vysterilizovaných lahviček, pevně uzavřete a ponechte nejméně sedm dní stát na chladném a tmavém místě.
Omáčka je výtečná k tmavým masům a zvěřině, a zráním chutná stále lépe.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pikantní omáčka z bezinek

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web