Autor:

Pikantní omáčka z bezinek

510 minut PT0H510M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Bezinky 500 g
Vinný ocet 500 ml
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Muškátový oříšek
strouhaný
 
Pepř celý 50 ks
Hřebíček 15 ks
Zázvor
čerstvý, nastrouhaný
1 lžička
Pikantní omáčka z bezinek

Postup přípravy:

Opláchnuté kuličky bezinek sdrhněte pomocí vidličky od stopek, opláchněte a dejte do litinového kastrolu. Zalijte octem, vložte do trouby a ponechte v ní 8 hodin při 50 °C.
Vylouhovanou šťávu odlijte do hrnce. Přidejte nakrájenou cibuli s ostatními přísadami a povařte asi 10 minut.
Rozlijte do vysterilizovaných lahviček, pevně uzavřete a ponechte nejméně sedm dní stát na chladném a tmavém místě.
Omáčka je výtečná k tmavým masům a zvěřině, a zráním chutná stále lépe.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Pikantní omáčka z bezinek

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web