Halloween čím dál tím více zdomácňuje v českém prostředí a jistě na tom má podíl i možnost užít si výborných tematických pokrmů. Podzimní měsíce nabízí přebytek dýní, které se k haloweenským oslavám perfektně hodí nejen vydlabané se zapálenou svíčkou, ale třeba v podobě dýňového koláče.
Halloween také přímo svádí ke strašidelnému zdobení. Nejvíce oblíbené jsou cupcakes, které se dají ozdobit jako malé náhrobky, vytvořit na nich strašidelné pavučiny nebo červenou polevou imitace krve. Stejným způsobem se dá naložit třeba také s domácími sušenkami.
Nejedná se o recept, spíš o zabavení dětí. Pokud se doma nudí, dejte jim patku chleba, nejlépe z veky asi 6 cm vysokou, kterou rozříznete na 2 kusy a... více o Strašidýlka
Korpus: vejce, vanilkový a moučkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a vše elektrickým šlehačem krátce... více o Jahodový dort s myškami
Vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na pár válečků. Nakrájíme na kusy veliké cca jako váš ukazováček. Nakrájené válečky si vytvarujeme do tvaru... více o Haloweenské prsty
Housenky: Napíchněte 3 kuličky hroznového vína zelené barvy na špejli. Mezi ně napíchněte tři zelené medvídky od Pedra. To samé zopakujte ještě... více o Hroznové housenky a ještěrky s Pedro medvídky
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky, nebo vymažte máslem. V misce smíchejte mouku, cukr, hnědý cukr, jedlou... více o Dýňové muffiny
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej... více o Dýňové tartaletky
V jedné míse smíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, kypřící prášek, sodu, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a sůl. V druhé míse promíchejte dýňové... více o Dýňový chlebíček
Mleté maso ochutíme solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme čtyři menší burgery. Opečeme je na rozpáleném grilu, ke konci pečení k masu přidáme prohřát... více o Monster burger
Z tortillových placek vykrájíme vykrajovátkem netopýry, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme trochou olivového oleje a opečeme... více o Křupaví netopýři
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upeční je ihned... více o Plněné ořechy podle pí.Jonové
Ušleháme vejce, cukr, olej, přidáme jogurt, jablka, mléko, mouku, prášek do pečiva. Těsto nalejeme na plech vymazaný a vysypaný polohrubou moukou a... více o Bulharské řezy
Z uvedených ingrediencí umícháme hladké těsto a smažíme tenké palačinky na suché pánvi s nepřilnavým povrchem. Plníme podle chuti. Těsto se na pánev... více o Palačinky pečené na sucho
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi... více o Jemné palačinky z acidofilního mléka
Mléko se smetanou svařte. Z 1 citronu nastrouhejte kůru, dužninu nakrájejte na malé kousky, ze zbytku vymačkejte šťávu. Jablka nakrájejte na měsíčky,... více o Jablečný clafoutis s citrony
Mouku se solí prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte směs mléka a vody a míchejte metlou, až... více o Palačinky s jahodovým rozvarem
Všechny ingredience smícháme v lité těsto, vylijeme do důkladně vymazaného pekáčku a posypeme ovocem. Pečeme zvolna (cca na 160 °C), až nám zezlátnou... více o Nejmilejší litá bublanina
Troubu předehřejeme na 175 °C. Z bílků, 60 g cukru, a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se 65 g cukru. Navrch prosejeme mouku s kypřícím... více o Koláč s bobulovým ovocem
Jablka oloupeme a čtvrtky nakrájíme nebo nastrouháme na plátky a navršíme do vymaštěné a moukou vysypané kulaté dortové formy (28 cm). Polijeme... více o Jablečný koláč nohama vzhůru
Piškoty si pomeleme nebo rozmixujeme společně s 250 g kompotovaných meruněk a dáme do mísy. Přidáme vanilkové cukry a tolik šťávy, aby nám při... více o Meruňkový závin
Dortovou formu (doporučuji 24 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme strouhankou. Keksy rozmixujeme nebo ručně rozdrtíme a přidáme v hrnci... více o Tvarohový cheesecake s borůvkami
Z mouky, ořechů, umělého sladidla, másla, oleje a lžíce studené vody vypracujeme hladké těsto. Nechte je uležet asi 1/2 hodiny v chladu. Pak z něj... více o DIA Andělské slzy
Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.... více o Domácí perník
V nádobě rozšleháme mléko s vejci, kokosovým olejem, solí, cukrem a skořicí. Přisypeme mouku a znovu rozšleháme. Těsto necháme chvilku odpočinout.... více o Palačinky s kokosovým olejem
Smíchat přísady na těsto a dát do vymazaných formiček na ořechy (cca 50 ks). Pečeme 12 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopit (jde to... více o Plněné ořechy II.
Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát.... více o Babiččin štrůdl
Bílky s cukrem ušleháme do pěny. Do té přidáme hladkou mouku a mleté ořechy. Hmotu rozdělíme na dva plechy a ve středně vyhřáté troubě upečeme(při 180... více o Štafetky
Žloutek utřeme nebo ušleháme s hrstkou moučkového cukru. Ušleháme smetany, do ušlehané smetany přidáme měkké tvarohy (vaničky), nastrouháme čokolády... více o Tiramisu s banánem
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)... více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Těsto: vše smíchat a na plechu upéct. Na částečně vychladlý upečený korpus namažeme rybízovou zavařeninu(nemusíme) a necháme vychladnout. Mezitím si... více o Černo-bílé kokořezy
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do... více o Valentýnský řez
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme... více o Koláč s našlehaným krémem
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k... více o Tvarohová zmrzlina Míša
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému.... více o Piškotová roláda s nutellou
Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladna odpočinout. Pak na pomoučněném stole vyválíme z větší části těsta plát, který opatrně přeneseme... více o Dort s jablky a pudinkem
Těsto: Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí,... více o Větrníky na plech - karamelové řezy
Z mouky, cukrů, másla, vejce, soli a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do lednice odpočinout. Koláčovou formu vymažeme... více o Ovocný koláč s krupicovou náplní
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší... více o Jemné tvarohové lívance - kynuté
Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký tvaroh, cukr a rozpuštěnou... více o Borůvkový tvarohový dort
V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a... více o Vídeňská vařená bábovka