Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g ředkvička
    • 400
      g vařené brambory
    • 50
      g šalotka nebo cibule
    • pažitka
    • 50
      ml vinný ocet
    • 50
      g cukr
    • sůl a pepř
    • 2
      lžíce olivový olej 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček, promícháme. Ze soli, pepře, octa, cukru, olivového oleje a vody (200 - 250 ml) připravíme zálivku, kterou salát pokropíme a necháme 5 minut proležet.
2
Salát není nutné chladit, podávat ho můžeme i vlahý, buď jako bezmasý pokrm nebo přílohu ke grilovanému masu, rybě... .
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • P.Výborná
    P.Výborná |

    4. 10. 2016 12:41

    Moc dobrý.Taky zdravý určitě.

  • Marcela Válková
    Marcela Válková |

    28. 2. 2016 20:03

    Byla to velká mňamka, pažitku jsem nahradila jarní cibulkou.

  • Hanka
    Hanka |

    8. 3. 2015 20:43

    Je to dobré, super večeře.

  • Veronika
    Veronika |

    7. 3. 2014 18:18

    Salát jsem udělala ke kuřecím řízkům a všem velice chutnal, takže jsem rozhodnutá dělat ho často. Hlavně když máme v létě hromadu ředkviček až nevím co s nima.

  • Jitka M.
    Jitka M. |

    2. 7. 2011 10:50

    chutnal nám moc

  • Kamilka
    Kamilka |

    18. 5. 2011 20:44

    Použila jsem nové brambory a jarní cibulku i s natí, salát jsem nechala vlažný, byl mooooc dobrý.